Woke serietidning med bisexuell Stålmannen läggs ned – sålde uselt

Tom Taylor (t v). Bild: Ricardo 清介 八木 CC BY 2.0 / RazorboltBruce CC BY-SA 2.0
  • Torsdag 13 okt 2022 2022-10-13
E-post

Låter en serietidning med en woke, bisexuell Stålmannen som bekämpar klimatförändringar som någonting för dig? I så fall tillhör du sannolikt en minoritet. Nu lägger nämligen förlaget DC Comics ned bokserien Superman: Son of Kal-El efter usla försäljningssiffror.

Serietidningens 18:e nummer, som kommer ut i december, kommer också att bli den sista. Det lät DC Comics meddela under faneventet New York Comic Con, rapporterar National Review.

Huvudperson i serien är den 17-årige Jonathan Kent, son till Clark Kent och Lois Lane, som under seriens gång tar sig an en rad sociala frågor som klimatförändringarna, skolskjutningar och att rädda ”papperslösa migranter”. I vissa avsnitt har karaktärerna också på sig ansiktsmasker för att förhindra spridandet av covid.

I seriens femte nummer inleder Stålmannen dessutom ett förhållande med en manlig kompis vid namn Jay Nakamura.

Serieskaparen Tom Taylor berättade i en intervju med New York Times i oktober 2021 att den nye Stålmannen är bisexuell.

– Idén att ersätta Clark Kent med en annan heterosexuell vit hjälte kändes som en förlorad möjlighet, sade han till tidningen.

Läs även: Succé för superhjälte utan woke-inslag

Första numret av serien kom ut i juli 2021. Numret lyckades dock inte sälja bättre än att bli den 17:e bäst sålda serietidningen den månaden.

Försäljningssiffrorna sjönk sedan ytterligare och det fjärde numret som kom ut i oktober 2021 hamnade inte högre än plats 55 på månadens försäljningslista.

Trots att serien nu läggs ned kommer karaktären Jonathan Kent att leva vidare i en ny serie, Adventures of Superman: Jon Kent.

Det första numret av den nya serien, som kommer att delas upp i sex nummer, förväntas komma ut i januari 2023 – även denna gång med Tom Taylor som författare.

Läs även: Problemet med Hollywoods version av woke

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag