Yüksel jublar efter Kristerssons ursäkt: ”Resultat av Nyans hårda arbete”

Foto: Pressbild Nyans, Moderaterna
  • Måndag 23 jan 2023 2023-01-23
E-post 162

På lördagen bad Kristersson om ursäkt för Rasmus Paludans koranbränning vid Turkiets ambassad. En som jublar över statsministerns utspel är Nyans partiledare Mikail Yüksel, som också skickar en uppmaning till Turkiet om att ställa hårdare krav på Sverige för att förbjuda koranbränningar.

”Kristersson vill smickra Turkiet, men det är positivt att han uttrycker sympatier för muslimer. Detta är ett resultat av Nyans hårda arbete genom opinionsbildning i Sverige och i utlandet. Dags att Turkiet ställer hårdare krav till Sverige och att kriminalisera Koranbränningarna”, skriver Yüksel på Twitter.

Han påstår dessutom att koranbränningar går emot svenska och europeiska lagar om hatbrott. Detta i ett svar till statsministerns tweet.

Läs även: Trollkonton, trakasserier och turkisk megafon – här är anklagelserna mot Yüksel

Vidare anser Yüksel att Sverige bör uppvisa mer ödmjukhet och respekt gentemot Turkiet för att bli insläppta i försvarsalliansen Nato.

”Världen kretsar inte runt ett antal ’värderingar’ som bygger på att hata och håna”, skriver partiledaren.

Läs även: Kristersson sågas efter ursäkten: ”Ska vi inte göra Ankara till huvudstad direkt?”

Läs även: Här bränner turkiska demonstranter svenska flaggan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag