Yüksel rasar: ”Återigen ett socialdemokratiskt hyckleri”

Bild: Pressbild Nyans/Sveriges riksdag
  • Måndag 12 feb 2024 2024-02-12
E-post 0

På måndagen meddelade riksdagsledamoten Jamal El-Haj, som uppmanats av sitt parti S att lämna sin riksdagsplats, att han lämnar S men behåller riksdagsplatsen, som ger ett arvode på 75 500 kronor i månaden.

”Jag kommer att behålla min plats i riksdagen. Det vore inte rätt gentemot våra väljare och gentemot den svenska demokratin att lämna mitt uppdrag”, skriver El-Haj i ett brev till partiledningen som Aftonbladet tagit del av.

Läs även: El-Haj behåller riksdagsplats – blir politiskt vilde

– Det här är ett oacceptabelt agerande av Jamal El-Haj och ytterligare ett bevis för att han sätter sina egna intressen före partiets, säger Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Lena Hallengren i en kommentar till Dagens Nyheter.

Hallengrens kommentar får Nyans partiledare Mikail Yüksel att rasa i ett inlägg på plattformen X.

”Var det inte S som samarbetat med en vilde och finansierat terrorstämplade grupper genom skattemedel under förra mandatperioden? Återigen ett socialdemokratiskt hyckleri!” skriver Yüksel, som tillägger att ”Vi i Partiet Nyans gör just nu allt för att övertala Jamal El-Haj att det är den rätta vägen att gå till Partiet Nyans.”

– Vi försöker kontakta honom, vi försöker övertala honom och förklara för honom att det är den rätta vägen att gå till partiet Nyans, säger Yüksel till Aftonbladet.

Tidigare har Jamal El-Haj emellertid ställt sig kallsinnig till inviter från Yüksel om att ansluta sig till Nyans.

”Jag är en seriös riksdagsledamot och stolt medlem i Sveriges största parti, Socialdemokraterna. Jag har varken förtroende för Nyans eller för Mikail Yüksel, skrev El-Haj till Expressen i slutet av januari.

Läs även: Yüksels nya invit till El-Haj: ”Redo att ta emot dig med öppna armar”

Läs även: S uppmanar El-Haj att lämna riksdagen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag