Afghanska sittdemonstrationen avslutas – Ska ”fortsätta över hela landet”

Foto: Nyheter Idag. Faksimil Facebook
  • Måndag 2 okt 2017 2017-10-02
E-post 283

STOCKHOLM Under 58 dagar har afghaner demonstrerat runtom i Stockholm för att stoppa alla deportationer till Afghanistan. Nu meddelar organisationen bakom sittdemonstrationen, Ung i Sverige, att de ska avsluta sittdemonstrationen.

Den afghanska sittdemonstrationen, som nu pågått i över 58 dagar, ska avlutas den 2 oktober. Detta meddelar organisationen bakom demonstrationen, Ung i Sverige, på sin Facebooksida.

Ung i Sverige har skapat många rubriker under deras sittdemonstration. Deras krav är att stoppa alla deportationer till Afghanistan, att höja LSS-bidraget, höja pensionerna och stödja BB-ockupanterna i Sollefteå.

LÄS ÄVEN: Afghanledarens krav: Regeringen ska betala alla kraven

Nyheter Idag har även tidigare skrivit om att Ung i Sverige anser att svenskar har ett ansvar att anpassa sig till det nya samhället. Dette ska svenskar göra genom att lära sig persiska/dari.

LÄS ÄVEN: Afghanska demonstranterna: Svenskar har ett ansvar att lära sig persiska och dari – ”Välkommen till det nya samhället”

Nu meddelar däremot Ung i Sverige att de ska avsluta deras sittdemonstration. Såhär skriver de i facebookeventet de skapat för tillfället.

”Vi har gjort mer än någon hade trott var möjligt – och vi har bara börjat!

Vi ska fortsätta slå hål på myter om oss, utmana makten och bygga landet – nu med ny strategi!

Sittstrejken avvecklas på Norra Bantorget för att fortsätta över hela landet. Mer om hur får ni veta på måndag. Då är det ceremoni med återblick över våra 58 dagar sittstrejk och planer framöver för att stoppa utvisningarna till Afghanistan.

Alla borde vara med oss denna dag. Vi behöver varandras styrka när vi kliver in i nästa stora fas av vår kamp.”

Organisationen har tidigare utfört aktioner som skiljer sig från sittdemonstrationen. Exempelvis tågade de från Norra Bantorget till afghanska ambassaden på Lidingö för att demonstrera emot deportationer till Afghanistan.

LÄS ÄVEN: Illegala afghaner demonstrerar mot att Afghanistan hjälper Sverige utvisa dem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag