Aftonbladet-krönikör avslöjade Botkyrkakuppen – kritiserar sin egen tidning

Bild: Nyheter Idag
  • Tisdag 14 feb 2023 2023-02-14
E-post 0

Aftonbladets krönikör Oisin Cantwell, som var först med att avslöja gängkriminella kopplingar till kuppen mot Ebba Östlin (S) i Botkyrka, är kritisk till den egna tidningens brist på rapportering om affären när han gästar konkurrenten Expressens podcast ”Lägg ut”.

Den senaste tiden har Socialdemokraterna skakats av avslöjanden om kopplingar mellan gängkriminella och den fraktion av partiet som röstade bort Ebba Östlin.

En intern utredning som Socialdemokraterna själva har gjort har kommit fram till slutsatsen att någon gängkriminell infiltration av S i Botkyrka inte ägt rum, men utredningen har mötts med skepsis.

Läs även: S Botkyrkautredning hånas: ”Vem försöker de lura?”

Den som först avslöjade kopplingarna var Aftonbladet-krönikören Oisin Cantwell. När Cantwell gästar Expressens podcast ”Lägg ut” är han kritisk till den egna tidningen, som han menar har intagit en ”överslätande attityd” till Botkyrka-affären.

– För husfridens skull kanske jag inte ska säga allt för mycket. Jag har noterat att de har intagit en ganska överslätande attityd till det inträffade och min enkla mening är att det här är nog allvarligare än så, säger Cantwell bland annat i podcasten.

Många av de som avfärdar uppgifterna om gängkriminella kopplingar till Botkyrkakuppen menar att det handlar om intern socialdemokratisk smutskastning, men enligt Cantwell kom tipset till honom från en person ”som inte tillhör något av de här två socialdemokratiska lägren”.

Läs även: Östlin (S) avgår – S avfärdar uppgifter om gängkriminell infiltration

Läs även: S-kvinnas kriminella svåger pekas ut som inblandad i Botkyrkakuppen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag