Anders Borg totalsågar regeringens budget: ”Det vore väldigt bra om den faller”

Anders Borg som finansminister 2014. Bild: Finansdepartementet/CC BY 2.0
  • Söndag 21 nov 2021 2021-11-21
E-post

LINKÖPING Sveriges tidigare finansminister Anders Borg totalsågade regeringens budget när han talade på Liberalernas landsmöte i Linköping på lördagen, rapporterar Dagens Industri.

– Det är den sämsta budgetpropositionen som den här regeringen har lyckats prestera. Det vore väldigt bra om den faller, sade Borg från scenen på Linköping Konsert & Kongress.

Läs även: Uppgifter: Lööf lovade att släppa igenom regeringens budget i somras

När Dagens Industri frågar Borg om han blir förvånad om Centerpartiet röstar på regeringens budget svarar Borg att han blir förvånad över att ”Socialdemokraterna föreslår en sådan bakvänd politik”.

– Jag skulle vara förvånad om något parti röstar på den. Jag tycker det är mycket förvånande att Socialdemokraterna föreslår en sådan bakvänd politik, att börja nedmontera en arbetslinje som tjänat Sverige så pass väl, säger Borg till Dagens Industri.

Borg anser även att Liberalerna bör ingå i en framtida borgerlig regering, skriver Dagens Industri.

Borg var finansminister under Fredrik Reinfeldts borgerliga regeringsperiod 2006 till 2014, och utsågs år 2011 till EU:s främsta finansminister av Financial Times.

Läs även: Annie Lööf nobbar M:s budget – oavsett innehåll

Läs även: M, KD och SD lägger fram gemensamt budgetförslag

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag