”Frostskadad” Anders Lindberg oroad över Magdalena Anderssons tiggeriutspel: ”Antagligen inte sant”

Anders Lindberg. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 4 mar 2018 2018-03-04
E-post 557

STOCKHOLM Aftonbladets färske politiska chefredaktör Anders Lindberg är kritisk till hur S och M lägger upp sin strategi inför valet.
”Både Socialdemokrater och Moderater verkar välja strategin att följa opinionen – i stället för att leda den. Det kan leda till en förfärlig valrörelse”, skriver Lindberg.

Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg blir oroad när regeringen bryter mot manus. I själva verket för regeringen en bra politik, men när de ”tänker högt” så blir Sverige kallare, enligt Lindberg.

”Så fort statsråden lämnar manus verkar det gå sämre”, skriver han på Aftonbladets ledarsida. 

Han syftar bland annat på när Magdalena Andersson säger att pengar till tiggare kan hamna i fickorna hos människohandlare.

”I sak är Magdalena Anderssons uttalande antagligen inte sant”, resonerar Lindberg och skriver att Magdalena Andersson refererar till en dom på samma tema när Aftonbladet konfronterar henne.

LÄS ÄVEN: Anders Lindberg om det organiserade tiggeriet: ”Jag har samma uppfattning som tidigare”

Det är orimligt att dra generella slutsatser gällande korrelationen mellan tiggeri och människohandel, enligt Lindberg.

”Men att från ett enskilt fall dra den generella slutsatsen att alla som tigger kan vara offer för människohandel och att man därmed inte ska skänka till någon är naturligtvis inte rimligt.”

LÄS ÄVEN: Organiserade tiggeri – Nu döms de till fängelse och utvisning

LÄS ÄVEN: Rekordstort tillslag mot människohandel och organiserat tiggeri i Sydsverige

Förfärligt när politiker lyssnar på väljare

Aftonbladets politiska chefredaktör oroar sig för att politikerna i valrörelsen börjat följa opinionen istället för att styra opinionen.

”Både Socialdemokrater och Moderater verkar välja strategin att följa opinionen – i stället för att leda den. Det kan leda till en förfärlig valrörelse.”

Lindberg tycker att Sveriges politiska klimat börjar bli iskallt, såpass att han säger sig få frostskador. Han tycker att det är ett mysterium att socialdemokraterna inte pratar om, det han menar är, sol och värme istället.

”Så här kallt är inte Sverige egentligen. Sverige är värme och glädje, generositet och välvilja.”

”Ekonomin går som tåget och de senaste åren har en kvarts miljon jobb skapats. Vi har en välfärd andra bara kan drömma om och en arbetsmarknad nästan helt utan strejker där även vanligt folk får högre reallöner. Det är detta som är socialdemokratisk ideologi i praktiken, föreningen av jämlikhet och utveckling, av välfärdsstat och stor individuell frihet. Och det är denna politik Socialdemokraterna just nu bedriver. Varför de döljer den i en retorisk dimma om annat är faktiskt en gåta.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag