Ännu en IS-terrorist mister danskt medborgarskap

Danmarks invandrings- och integrationsminister Mattias Tesfaye talar för sitt tidigare parti Socialistiskt Folkeparti 2012. Bild: Mortenf
  • Torsdag 28 nov 2019 2019-11-28
E-post 4283

Nu drar Danmark in medborgarskapet för ytterligare en IS-terrorist. Det handlar om en kvinna som anslutit sig till IS. Liksom den 25-årige man som nyligen miste sitt medborgarskap har hon fyra veckor på sig att överklaga beslutet. 

Danmarks invandrings- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har för andra gången inom loppet av ett dygn använt den nya danska lagen om att dra tillbaka medborgarskap, rapporterar Berlingske Tidene.

– Det finns två fall där någon administrativt har berövats medborgarskap. En person är fallet som har dykt upp i media idag, säger Tesfaye.

Det första fallet som Tesfaye refererar till handlar om en 25-åring som även är medborgare i Turkiet, där han tros befinna sig just nu.

Mannen anslöt sig till IS när han var 19 år gammal och har förekommit i terroristorganisationens propagandamaterial.

Det andra fallet ska enligt uppgifter till Berlingske Tidene handla om en kvinna som misstänks ha anslutit sig till IS i Syrien. Det är oklart om hon anklagas för terrorism eller har en advokat.

De båda personerna har nu fyra veckor på sig att överklaga beslutet om indraget danskt medborgarskap.

Läs även: IS-terrorist blir av med danskt medborgarskap: ”Är extremt ledsen”

Läs även: Bildt och Schori: Ta hem IS-terroristerna

Läs även: IS-terrorist vill hem till Sverige – vill inte ta SVT:s reporter i hand

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag