Ännu en obetald faktura för Strandhäll – nytt ärende hos Kronofogden

Foto: montage / pressbilder
  • Lördag 12 feb 2022 2022-02-12
E-post 760

I höstas uppdagades det att miljöminister Annika Strandhäll gång på gång haft obetalda fakturor som hamnat hos Kronofogden. Nu avslöjar Dagens Nyheter att hon sedan dess haft ytterligare en obetald räkning som gått vidare till Kronofogden. När tidningen frågar henne om den senaste skulden uppger hon dessutom felaktigt att den betalades av i januari.

Totalt framkom det under hösten att nio olika ansökningar om betalningsförelägganden hade registrerats på Annika Strandhäll sedan 2018. Bland ärendena fanns obetalda räkningar till en skönhetsklinik, veterinären, Värmdö kommun samt många fler. Två av ärendena var vid det tillfället aktiva hos Kronofogden.

Läs mer: Skönhetsdoktorn, telefonräkningen och veterinären – Här är Strandhälls alla betalningsförelägganden

Nu kan Dagens Nyheter avslöja att ytterligare en av Strandhälls obetalda räkningar hamnat på Kronofogdens bord. Ännu en gång gäller det en ansökan om ett betalningsföreläggande från Värmdö kommun, som registrerades under torsdagen.

Det är den tredje fakturan till kommunen som blivit ett ärende hos Kronofogden sedan 2020.

– Vi kommer nu påbörja arbetet med att delge henne, säger en medarbetare på Kronofogdens kundtjänst till DN.

Ger fel svar om betalning

När DN först frågar Strandhäll om den obetalda fakturan säger hon att den betalades i januari. Men en tid senare ger hon nya besked. I själva verket var det efter att tidningen först bett om en kommentar som miljöministern betalade av skulden.

– Det gäller två olika räkningar till Värmdö kommun. Den räkning som betalades i januari till Värmdö kommun är en annan än den som ledde till ett betalningsföreläggande hos Kronofogden och som nu är betald, skriver Strandhälls pressekreterare till DN.

Pressekreteraren uppger att anledningen till missförståndet var att ”det var kort om tid”.

Läs även: Bottennapp för Strandhäll – får sämst betyg av alla ministrar

Läs även: Noll koll: Här svarar miljöminister Strandhäll fel om kärnkraft

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag