Bali och Strandhäll i Riazat-gräl: ”Vinhäxa”

Foto: Nyheter Idag / Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)
  • Onsdag 28 feb 2024 2024-02-28
E-post 0

Richard Jomshofs uppmaning till riksdagsledamoten Daniel Riazat att flytta hem till ursprungslandet Iran har fått vänstern att gå i taket, och på tisdagen skickade Vänsterpartiet ett ”protestbrev” mot Jomshof till riksdagens talman Anderas Norlén och riksdagspartiernas gruppledare.

I brevet hävdar V att det pågår ett ”hänsynslöst drev gentemot Daniel Riazat” på grund av en tidigare riksdagsdebatt mellan Riazat och Margareta Cederfelt (M), då Riazat uppmanade sin motståndare att sätta sig ned.

”Kulmen nåddes när justitieutskottets ordförande Richard Jomshof på Twitter skrev att Daniel Riazat borde lämna landet” skriver V och fortsätter: ”Ett tydligt budskap om att han inte rätteligen borde vara riksdagsledamot eller ens i Sverige”.

Hur V vill att talmannen ska agera mot Jomshof är oklart.

– Det får vi se, det viktiga är att inleda en diskussion med gruppledarna där talmannen är med, säger V:s gruppledare i riksdagen Samuel Gonzalez Westling till Aftonbladet.

Läs även: Nu rasar även Nooshi mot Jomshof

Samtidigt har debatten om bråket mellan Jomshof och Riazat fortsatt på plattformen X. ”Daniel Riazat förmår inte hantera åsiktsskillnader på ett demokratiskt och civiliserat sätt. Han slänger sig med förolämpande personangrepp och i riksdagen vägrar han följa traditionen att ta i hand efter avslutad debatt” skriver riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm (M) i ett inlägg.

Inlägget besvaras av Daniel Swedin, politisk redaktör på S-kopplade Arbetet. ”Inte förvånande men uppseendeväckande att Riazats TON är värre än att en riksdagsledamot uppmanat honom att lämna landet. Är man bara välkammad, vit och välverserad kan man uppträda hur fan som helst i Tidösverige” skriver Swedin.

Swedin får emellertid i sin tur svar på tal från tidigare riksdagsledamoten Hanif Bali, numera Expressen-krönikör, som inte skräder orden i sitt inlägg.

”Håll käften, sossefetto” skriver Bali och fortsätter: ”Var så god Daniel, nu har du ett val att kritisera min ton eller Annika Strandhälls ifrågasättande av min existens i Sverige”.

Till det publicerar Bali en skärmdump på ett gammalt inlägg från augusti förra året, där Annika Strandhäll frågar Bali varför han kom till Sverige.

I ett meningsutbyte med S kanslichef i Region Skåne Tony Johansson förklarar Bali att han publicerat en skärmdump istället för en länk eftersom Strandhäll, som han refererar till som ”er vinhäxa”, har blockerat honom på plattformen.

Balis inlägg fick i sin tur Strandhäll att gå i taket. ”Jag kommer inte förtalsanmäla honom då det är uppmärksamhet han söker” skriver Strandhäll, som sedan vänder sig till Balis nuvarande uppdragsgivare på Expressen.

”Det är verkligen intressant att ni ger en sådan här person en plattform i nationell media” skriver Strandhäll till tidningen.

Läs även: Riazat och Jomshof i flyttbråk

Läs även: Strandhäll rasar när Sverige stoppar Palestina-pengar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag