Bali ställer inte upp i valet: ”Finns en gräns för hur mycket man kan agera murbräcka”

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 1 okt 2021 2021-10-01
E-post

Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali skriver i ett inlägg på Facebook att han inte kommer avgå, men inte heller ställa upp som kandidat till nästa års riksdagsval. Samtidigt anklagar Bali andra medlemmar av partiet för att använda ”smutsiga metoder för att utmanövrera konkurrenter”.

På fredag kom beskedet att åklagaren lägger ned förundersökningen mot riksdagsledamoten Hanif Bali (M) om utnyttjande av barn för sexuell posering. Nu skriver Hanif Bali i ett inlägg på Facebook att han inte kommer ställa upp i nästa års val.

Läs även: Förundersökningen mot Bali nedlagd: ”Anser inte att de aktuella bilderna utgör sexuell posering”

”Det finns en gräns för hur mycket man kan agera murbräcka och minröjare för ett parti, för politik som de idag fördömer och om några år adopterar och applåderar. Därför är min vilja att kandidera till riksdagen igen obefintligt, men mitt engagemang för politiken och Sverige är oförändrat och är ganska säker på att jag kommer hitta, med hjälp av er, andra kanaler för engagemang” skriver Bali i inlägget.

I inlägger riktar Hanif även hård kritik mot andra Moderater som han menar har deltagit i drevet mot honom. ”Det finns enskilda i partiet som använder smutsiga metoder för att utmanövrera konkurrenter och det kommer bli en lärdom av denna affär” skriver Bali som även uppmanar folk att lämna flickan som anklagat honom ifred.

”Det tar emot att sätta sig i samma riksdagsgrupp och kalla de som anonymt går ut och sparkar på mig när jag ligger för kollegor. Trots att jag blivit rentvådd fortsätter vissa av dessa ”anonyma moderater” att trycka på för att peta mig” skriver Bali och tillägger att han inte tänker avgå utan representera sina väljare under resten av mandatperioden.

I ett första inlägg på Twitter sedan han tillbakavisade anklagelserna mot sig för två veckor sedan konstaterar Bali att ”SSU öppnar upp för samarbete med SD, Damberg går ut med att vilja vräka kriminella (något jag sa 2012) och Socialdemokraternas kommande partiledare blir levande bevis på att lite gräs inte sabbar din framtid” under hans frånvaro på Twitter.

Läs även: Bali: ”Vägrar ställas i någon form av mediedomstol med visklekar”

Läs även: Hanif Bali tar time-out från politiken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag