Beskedet: Inga vaccinkrav

Genrebild. Bild: SELF Magazine/CC BY 2.0
  • Fredag 24 sep 2021 2021-09-24
E-post

Att införa krav på vaccinationsintyg för stora evenemang är inte aktuellt, meddelar socialminister Lena Hallengren (S) och kulturminister Amanda Lind på en pressträff på torsdagen. Frågan har tidigare beretts inför lättandet av pandemirestriktionerna den 29 september.

Regeringen har tidigare  berett möjligheten att kräva EU:s digitala vaccinationsbevis vid större arrangemang. På torsdagen meddelar socialministern Lena Hallengren (S) och kulturministern Amanda Lind (MP) på en digital pressträff att så inte kommer bli fallet.

LÄS ÄVEN: Coronarestriktioner lättas – regeringen utreder vaccinkrav

– Regeringen och Folkhälsomyndigheten har ju tidigare meddelat att det kan komma att behövas vissa begränsningar för de allra största evenemangen, men idag kan vi meddela att det inte kommer att finnas några deltagarbegränsningar för dessa evenemang heller, säger Lind.

– Det här innebär också att det förslag om vaccinationsbevis som just nu är ute på remiss inte kommer behöva användas för några evenemang när restriktionerna hävs den 29 september, fortsätter hon.

Samtidigt understryker ministrarna att förslaget finns kvar ifall smittläget skulle bli sämre.

På onsdag godkände riksdagen en förlängning av den så kallade Covid-19 lagen, om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19, tills den sista januari 2022.

LÄS ÄVEN: Rapstjärna i blåsväder – påstår att bekants testiklar svällde upp av vaccin

LÄS ÄVEN: Ygeman (S) vill ha vaccinationsintyg för konserter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag