Busch (KD) uppmanar C att stödja blågul budget: ”Valet är ditt Annie Lööf”

Ebba Busch (KD) och Annie Lööf (C). Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 23 nov 2021 2021-11-23
E-post

Nu ställer Ebba Busch (KD) Centerpartiets ledare Annie Lööf mot väggen inför onsdagens budgetomröstning i riksdagen. I en debattartikel publicerad i Expressen uppmanar hon Lööf att stödja den blågula budgeten från KD, M och SD istället för den rödgröna.

”Centerpartiet får nu välja. Kraftfulla förbättringar på välfärd och stärkt arbetslinje eller regeringens budget med bidrag och förstatliganden? ” frågar Busch, som avslutar artikeln med att skriva ”Valet är ditt Annie Lööf. Det står mellan den rödgröna röran du trasslat in dig i eller en ny, borgerlig kurs för Sverige”.

Läs även: Busch sågar Lööfs regeringsplaner: ”Fantasiupplägg”

På måndagen sade C:s ekonomisk-politiske talesperson Martin Ådahl till Svenska Dagbladet att partiet ”tills vidare” kommer att rösta på sin egen budgetmotion

– Vi kommer att återkomma till vårt beslut i budgetfrågan före omröstningen på onsdag och när läget har klarnat, och det kommer det att göra före budgetomröstningen, säger Ådahl till SvD.

Förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, som varit intensiva under helgen enligt Aftonbladet, vill Ådahl inte kommentera.

– Jag tänker inte gå in och kommentera vad Magdalena Andersson och Nooshi Dadgostar samtalar om, men regeringen vet mycket väl vilka ingångsvärden vi i Centerpartiet har gett dem inför regeringsbildningen, säger Ådahl till SvD.

Läs även: Annie Lööf nobbar M:s budget – oavsett innehåll

Läs även: Uppgifter: Lööf lovade att släppa igenom regeringens budget i somras

Lyssna även på: Podden: Hatet mot Annie Lööf

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag