Demonstranter kastade grus på Trudeau – protesterar mot vaccinkrav

Bild: Lovers Lounge/CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 7 sep 2021 2021-09-07
E-post

LONDON, ONTARIO I augusti utlyste Kanadas premiärminister Justin Trudeau nyval i hopp om att kunna säkra en majoritet för sin liberala regering. Men Trudeaus valkampanj kantas av protester mot regeringens förslag om vaccinkrav för offentliganställda, transportarbetare och resenärer.

Demonstranter kastade grus på Kanadas premiärminister Justin Trudeau under hans valkampanj i London, Ontario rapporterar BBC. Trudeau var på väg till kampanjbussen efter ett besök på ett bryggeri när han träffades av mindre stenar.

Läs även: Avgångskrav mot Trudeau efter korruptionsskandal

Trudeau blev inte skadad under händelsen, och jämförde händelsen med när en kvinna kastade pumpafrön på honom 2016 i en kommentar till reportrar.

Det är inte första gången Trudeaus valkampanj angrips av demonstranter som protesterar mot regeringens föreslagna vaccinkrav inom transport, offentlig sektor och för resor inom landet som blivit en av valets huvudfrågor.

Den 28 augusti tvingades Trudeau ställa in ett valmöte och eskorterades från platsen av polis efter att demonstranter ropat obsceniteter.

– Vi har alla haft ett svårt år. De där ute som protesterar, de har också haft ett svårt år, och jag vet och jag hör ilskan, frustrationen, kanske rädslan, sade Trudeau enligt BBC.

Den 15 augusti utlyste Trudeau nyval för den 20 september då opinionsmätningar visade att hans liberala regering kan nå majoritet efter att ha regerat som minoritet sedan förra valet i oktober 2019.

Läs även: Justin Trudeau i blåsväder efter att ha sminkat sig brun

Läs även: ”Peoplekind” istället för ”mankind” – Trudeaus politiskt korrekta nyspråk hånas

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag