Efter ölen med sverigedemokraten – SSU-topp tappar nomineringen till styrelsen

Foto: Privat / Robin Lennartsson
  • Lördag 10 jul 2021 2021-07-10
E-post

VÄRMLAND Tidigare i veckan tog SSU:s Alexander Paulsson en öl med en representant från Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Mötet ogillades av SSU Värmland som nu väljer att inte längre nominera Paulsson till SSU:s förbundsstyrelse.

Det var i torsdags som socialdemokraten Alexander Paulsson träffade Robin Lennartsson i Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna.

De två meningsmotståndarna tog en öl ihop under eftermiddagen och pratade om politik.

– Vår tanke var att sätta oss tillsammans och, trots olika åsikter, kunna prata om sådant som förenar som det politiskt ideella engagemanget, tron på Sverige och det var ganska trevligt för vi slapp ha stridsyxan med oss, sade han till SVT angående mötet.

Läs mer: SSU-topp i blåsväder – tog en öl med en sverigedemokrat

Mötet med sverigedemokraten togs dock inte väl emot av Paulssons förbund SSU Värmland.

På fredagskvällen meddelade de via Facebook att de inte längre står bakom nomineringen av Paulsson till SSU:s förbundsstyrelse, till vilken han tidigare var deras toppkandidat.

”Det här handlar inte om huruvida man får ta en öl med meningsmotståndare, det handlar om att Paulsson framställer det som om SSU kan ha samarbete med Ungsvenskarna”, skriver man i inlägget.

Vidare framhåller man att Paulssons agerande inte har förankrats hos SSU Värmland och att man inte är lämplig som företrädare för SSU om man inte förstår ”hur detta med rätta väcker reaktioner”.

Paulsson visar emellertid inga tecken på ånger.

I ett Facebookinlägg publicerat under fredagen (ett par timmar innan inlägget från SSU Värmland) skriver han om mötet med Lennartsson:

”Vi har mötts på valdebatter runtom på länets skolor dem senaste åren, men fick igår möjlighet att för första gången samtala i lugn och ro, sansat och utan den hets som det politiska klimatet annars innebär, men också för att förmedla till unga som kanske funderar på att engagera sig eller till dem som tröttat på politiken, att det finns engagerade som skiljer på sak och person.”

I slutet av inlägget tillägger han:

”På mindre än ett dygn har jag blivit kallad rasist och uthängd på ett sätt som aldrig får vara acceptabelt i en demokrati.”

Nyheter Idag har sökt Alexander Paulsson och SSU Värmland för en kommentar.

Läs även: Veronica Palm måste betala tillbaka 130 000 kronor

Läs även: Morgan Johansson arg att Socialdemokraterna brunsmetas

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag