El-Haj var med och planerade Hamas-kopplad konferens

Bild: Faksimil European Palestinians Conference
  • Torsdag 21 dec 2023 2023-12-21
E-post 0

Socialdemokraternas riksdagsledamot Jama El-Haj deltog inte bara i den Hamaskopplade Palestinakonferensen i Malmö i våras, han var dessutom med på ett planeringsmöte för konferensen flera veckor tidigare, rapporterar Bulletin.

Den socialdemokratiska riskdagsledamoten Jamal El-Haj har varit i blåsväder sedan han i våras deltog i en Hamas-kopplad Palestinakonferens mot partiets inrådan. Sedan dess har El-Haj varit en pågående huvudvärk för Magdalena Andersson och S.

Efter att hans deltagande på konferensen uppmärksammades tvingades han ta en ”time-out” från sin plats i utrikesutskottet, en åtgärd som kritiserades för att vara otillräcklig.

Efter Hamas terrorangrepp mot Israel den 7 oktober har El-Haj och konferensens Hamaskoppling åter hamnat i rampljuset, och i slutet av oktober polisanmälde El-Haj riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm (M) för ett antal inlägg på plattformen X där Kärrholm kallade El-Haj för Hamaskopplad och en säkerhetsrisk.

På onsdagen meddelade El-Haj att han lämnar sin plats i utrikesutskottet, men på torsdagen fortsätter motgångarna för den socialdemokratiska riksdagsledamoten.

Dels meddelar åklagaren att utredningen om förtal mot Kärrholm läggs ned, dels avslöjar Bulletin att El-Haj inte bara deltog i den kontroversiella konferensen – han var även med och planerade den, tillsammans med Amin Abu Rashid, som i juni greps och häktades av nederländsk polis som misstänkt för terrorfinansiering.

På bilder som organisatören Europena Palestinians Conference publicerat på sin hemsida syns Jamal El-Haj delta på ett planeringsmöte inför den kontroversiella konferensen omkring tre veckor innan den gick av stapeln.

”Deltagarna hyllade förberedelsegrupperna inom alla specialiteter och uppmanade vårt folk på den europeiska kontinenten att delta i denna samlade palestinska möte på morgonen den 27 maj, för att skapa en ny tidpunkt med den heliga rätten att återvända och med vårt folks massor som kommer att delta med olika inriktningar och trosuppfattningar” skriver EPC bland annat på hemsidan om mötet.

Läs även: Inget åtal mot Kärrholm för förtal av El-Haj

Läs även: Palestinas ambassadör: Malmökonferensen där El-Haj talade var en ”Hamaskonferens”

Läs även: ”Anklagar du Jamal Hamas för att vara en terrorromantiker”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag