Erssons fall tas upp i hovrätten

Elin Ersson. Foto: Faksimil Facebook
  • Tisdag 14 jan 2020 2020-01-14
E-post 1955

GÖTEBORG Elin Ersson dömdes i tingsrätten för att ha stoppat utvisningen av en brottsdömd afghan. Hon överklagade domen till hovrätten som nu har valt att ta upp hennes fall.

Den 23 juli 2018 förhindrade Elin Ersson utvisningen av en 59-årig afghan på Landvetters flygplats. När hon trotsade personalens uppmaningar att sätta sig ned inför avgång bestämde kaptenen att båda hon och afghanen skulle kliva av planet.

Senare kunde Nyheter Idag avslöja att 59-åringen var dömd för att ha misshandlat sin fru och barn, och att han ville skickas hem. Utvisningen verkställdes slutligen den 27 augusti.

Läs även: Fel i Facebook visade att Svante Thunberg skriver inlägg på Gretas Facebooksida

I november dömdes Ersson för brott mot luftfartslagen till att betala sammanlagt 4 200 kronor i dagsböter. Det var andra gången hon dömdes i tingsrätten efter att den första rättegången fick tas om då en nämndeman ansågs jävig.

Ersson valde att överklaga domen och nu rapporterar TT att hovrätten för västra Sverige har beviljat prövningstillstånd. Hon vill att domstolen ogillar åtalet och frikänner henne från ansvar.

Läs även: Aftonbladets granskning: Flera ensamkommande dömda för mord

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag