Fick sms från KD – kände sig personligt kränkt

Genrebild. Foto: Ritesh Raj/Unsplash
  • Onsdag 24 aug 2022 2022-08-24
E-post 512

På onsdag morgon skickade Kristdemokraterna ett mass-sms till 200 000 mobilnummer inför valet. ”Vi är redo att sänka el- och bränslepriserna, bekämpa brotten, avskaffa regionerna och kapa vårdköerna. Rösta på KD för en ny regering”, står det i sms:et, med en länk till KD:s hemsida.

Ett av sms:en skickades till Bobo Seger som säger till Aftonbladet att han kände sig ”personligen oerhört kränkt” av att vara mottagare till ett sms från ett parti han inte sympatiserar med.

– Jag känner mig personligen oerhört kränkt av att få sms från ett parti som jag sympatiserar minst av allt med. Jag mår faktiskt dåligt av att ha det i min sms-folder. Mitt privata telefonnummer ska inte fara omkring till vem som helst, säger Bobo Seger.

Läs även: Seminarium om ny bok inställt: ”Risk att människor skulle bli kränkta

– Det är klart att vissa inte uppskattar det. Vi möter negativa reaktioner både när vi möter väljare på stan och när vi skickar sms, säger Christian Carlsson, Kristdemokraternas distriktsordförande i Stockholm, till Aftonbladet.

– Det är inget alternativ att avstå att förmedla politik gällande Sveriges framtid, tillägger han.

Christian Carlsson säger till Aftonbladet att partiet samarbetar med företagen Valitive och Link Mobility som tillhandahåller nummer, och uppmanar dem som inte vill ha fler sms att ta kontakt med företagen.

– Det är ett utskick vi gjort, men vi sparar inga nummer. Man kommer inte att få fler från oss. Man kan kontakta Valitive och säga att man inte vill finnas där.

Både Moderaterna och Socialdemokraterna skickade ut liknande mass-sms inför valet 2018.

Läs även: Glassföretag böjer sig efter kritik mot ”kränkande” indianglass

Läs även: SVT: Polisens krafttag mot kriminella kränker boende i förorter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag