Fler sexattacker mot kvinnor i Tyskland – 17-årig tjej: ”Flickor jagades som boskap”

  • Onsdag 6 jan 2016 2016-01-06
E-post

TYSKLAND Efter presskonferensen i måndags om omfattande sexövergrepp mot kvinnor utanför Kölns centralstation under nyårsnatten träder nu fler kvinnor fram och berättar att liknande scener utspelade sig i andra tyska städer vid nyår. – Vissa flickor jagades som boskap, berättar en 17-årig flicka i Hamburg.

Nyårsafton 2015. Partygatan Reeperbahn i Hamburg, känd för sina många krogar och klubbar.

När klockan närmar sig midnatt befinner sig tusentals festsugna unga män och kvinnor på gatan för att fira in det nya året. En stor andel av dem är migranter som under året kommit till Tyskland på flykt undan krig och fattigdom, lockade till det land som är mest generöst i hela EU med bidrag till asylsökande.

Det börjar med att tonårstjejer och unga kvinnor på gatan får glåpord kastade efter sig. ”Slampa” och ”Ficki ficki”, ett tyskt slangutryck för ”knulla”, ropas efter tjejerna. Därefter omringas tjejer, rånas på sina värdesaker och blir tagna på brösten och mellan benen av grupper av män.

Bild, Tysklands största dagstidning, skriver att det är utlänningar som står för trakasserierna, troligen nordafrikaner. De stjäl mobiltelefoner och plånböcker medan de ger sig på och tafsar på den ena kvinnan efter den andra.

Kvinnor flyr i panik undan männen, vissa av dem söker gråtandes skydd hos vakterna vid de många krogar som ligger längs gatan. Andra kommer inte lika enkelt undan. Kvinnor berättar i sociala medier om hur de blir tafsade på innanför sina kjolar och när de försöker få bort männens händer hålls deras händer fast så de inte kan freda sig.

– Till och med två av mina väninnor attackerades vid Großen Freiheit (en korsning mitt på Reeperbahn red. anm), berättar en 17-årig flicka för Bild.

– Vissa flickor jagades som boskap. Att något sådant var möjligt i Hamburg gör mig chockad. Man vågar inte gå ut och fira i sitt eget kvarter.

Enligt polisen har sex stycken anmälningar hittills kommit in från utsatta kvinnor och Bild skriver att kvinnor utsatts på fler platser än Reeperbahn. Nu vädjar polisen till allmänheten om att fler vittnen ska träda fram så gärningsmännen kan gripas.

Se även:
Aftonbladets Aagård om sexövergreppen i Köln: “Extremhögerns viktigaste propagandaverktyg”
Här flyr kvinnorna undan flyktingmännens sexuella massövergrepp på nyårsnatten – Tyskland i chock över den nya verkligheten
Polis mörklägger asylsökandes kriminalitet – Vill undvika “högerextrem debatt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag