Flickan om Hanif Bali: ”Jag märkte ju att han ville ha sex med mig”

Hanif Bali. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 18 sep 2021 2021-09-18
E-post

Nu ger den minderåriga flicka som anklagar riksdagsledamoten Hanif Bali (M) för utnyttjande av barn för sexuell posering sin version av historien i en intervju med Sydsvenskan. Enligt flickan träffades de två gånger hemma hos Bali, som vid det sista tillfället ska ha gjort ett sexuellt närmande mot henne.

Enligt flickans version började kontakten med att Hanif Bali skickade en följarförfrågan till henne på Instagram i november 2019. Flickan gick i högstadiet, var aktiv i  i Moderaternas ungdomsförbund och säger att hon ”såg upp till honom väldigt mycket”.

De ska ha träffats första gången två månader senare under en talarkväll, då Bali skjutsade hem henne och en kompis. Enligt flickan skedde nästa möte hemma hos Bali, där han hjälpte henne med en historieläxa.

Läs även: Hanif Bali tar time-out från politiken

Vid ett tredje och sista möte ska de enligt flickan ha sett på Netflix hemma hos Bali. Vid det tillfället säger hon att han gjorde sexuella närmanden.

– Alltså, jag märkte ju att han ville ha sex med mig och då sa ju jag till honom att jag är oskuld för jag har inte velat ha sex med någon om det inte är rätt person. Och då sa han “jag tror att jag skulle kunna vara en bra första”, säger flickan till Sydsvenskan.

Flickan uppger också att Bali kontaktade henne med en ”superlajk” på detjingappen Tinder, vilket innebär att den som lajkas får en avisering om lajken. Via Tinder fortsatte de ha kontakt, men också på Instagram och telefon säger flickan.

Kontakten mellan dem ska ha avslutats på Balis initiativ i augusti 2020.

– Det var ganska vanligt att vi snackade i telefon sena kvällar. Jag såg att han var aktiv på Instagram, så jag tänkte att jag kan väl ringa honom för jag ville bara prata. Men han blev så arg just då för han var med sin tjej, säger flickan och fortsätter:

– Jag ringde honom men han svarade inte. Då skickade han ett argt sms dagen efter och bad mig ta bort hans nummer. Så jag bad om ursäkt för allt och tog bort hans nummer.

Någon händelse som faller under brottsrubriceringen utnyttjande av barn för sexuell posering tas inte upp under intervjun, men flickan säger att hon har bevis mot Bali.

– Han säger att han har gott om bevis på att han är oskyldig. Jag har också gott om bevis som visar att det inte är så, men det är inget jag vill dela med mig av nu. Men som sagt har jag gjort en polisanmälan. Det får komma fram då helt enkelt, säger hon till Sydsvenskan.

Hanif Bali har tidigare i ett inlägg på Facebook och en intervju med Expressen förnekat alla anklagelser. Enligt Bali var det flickan som gjorde närmanden mot honom, och han bröt kontakten med henne efter det.

På fredagen meddelade Moderaterna att Bali tar en paus från politiken på grund av den pågående förundersökningen.

”Detta är på inget sätt ett erkännande av skuld i de anklagelser som riktats mot honom utan en rutinåtgärd som följer av vår kandidatförsäkran. Nu överlåter vi till rättsväsendet att pröva detta” skrev Tobias Billström (M), gruppledare för Moderaterna i riksdagen, till Ekot.

Läs även: Hanif Bali: Jag är oskyldig

Läs även: Bali: ”Vägrar ställas i någon form av mediedomstol med visklekar”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag