Förundersökning inledd mot Hanif Bali

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 sep 2021 2021-09-17
E-post

SVERIGE En förundersökning har inletts mot riksdagsledamoten Hanif Bali (M) om misstänkt utnyttjande av barn för sexuell posering. På torsdagen ska flickan som uppger sig ha utsatts av Bali polisanmält honom. Moderaterna har samtidigt pausat sin utredning om anklagelserna.
– Uppgifterna bör prövas rättsligt, snarare än i en intern utredning, säger partisekreteraren Gunnar Strömmer till Aftonbladet.

Särskilda åklagarkammen skriver i ett pressmeddelande att en förundersökning har inletts mot riksdagsledamoten Hanif Bali (M) med anledning av flera inkomna polisanmälningar om olämpligt sexuellt beteende mot en ung tjej i partiets ungdomsförbund. Misstanken rubriceras som utnyttjande av barn för sexuell posering.

Moderaterna har under en tid utrett anklagelserna internt, men den utredningen pausades på torsdagen och partiet uppmanade då flickan att lämna en polisanmälan, enligt Aftonbladet.

– I det nu aktuella fallet är flera uppgifter – oavsett vad som är sant eller inte – av det slaget att de bör prövas rättsligt, snarare än i en intern utredning. Moderaterna har därför uppmanat den berörda personen och hennes vårdnadshavare att göra en polisanmälan, sade partisekreteraren Gunnar Strömmer till Aftonbladet.

På torsdagskvällen uppgav Moderaterna att flickan och hennes vårdnadshavare gjort en polisanmälan mot Bali.

LÄS ÄVEN: Bali: ”Vägrar ställas i någon form av mediedomstol med visklekar”

Bali har bestridit anklagelserna, bland annat i ett inlägg på Facebook:

”Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig. Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet”, skriver Bali i inlägget.

LÄS ÄVEN:  Hanif Bali: Jag är oskyldig

LÄS ÄVEN: Balis bil vandaliserad – igen: ”Måste förmodligen flytta”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag