Gangstervåld i Värnamo problem för polisen

Kyrktorget i Värnamo. Bild: Dr. M. Hees/CC BY-SA 3.0
  • Tisdag 1 Dec 2020 2020-12-01
E-post 249

VÄRNAMO Efter ett stort narkotikabeslag av polisen har det kriminella våldet trappats upp i Värnamo, och den lokala polisen har svårt att komma till rätta med våldet. 15 av 16 skjutningar och sprängningar i staden under de senaste åren är fortfarande ouppklarade enligt Kaliber i Sveriges Radio..

Sedan 2017 har det kriminella våldet trappats upp i Värnamo, som har runt 20 000 invånare, rapporterar Kaliber i Sveriges Radio.

Läs även: Fler hot mot poliser efter insatser mot gängkriminella

Polisen i Värnamo säger till Kaliber att deras beslag av ett stort parti narkotika kan ha bidragit till våldsspiralen.

– Där tror vi att det finns en upprinnelse till att man börjar hämnas och driva in pengar ifrån varandra och man blir ganska brutal. Det är paradoxen, säger Håkan Boberg, lokalpolisområdeschef, till Kaliber.

Polisen i Värnamo har problem med att komma till rätta med den våldsamma gängkriminaliteten i staden. Enligt Kalibers genomgång är 15 av 16 skjutningar och sprängningar i Värnamo fortfarande ouppklarade.

– Vi har försökt samarbeta kring orsaken till problemet, tillsammans med kommunen och den analytiska förmåga som finns inom polisen och angripa det genom olika arbetssätt. Jag skulle önska vi blir ännu bättre på det, säger Håkan Boberg till Kaliber.

Läs även: Kvinnor på hundpromenad överfallna av gäng i Stenungsund

Läs även: Polisens varning: ”Man ska tänka sig för när man är ute sent på kvällen”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag