Glömde mikrofonen på – skämtade om att ta heroin och skjuta sin fru inför skolbarn

Bild: Faksimil Sveriges Radio/Google maps.
  • Måndag 10 maj 2021 2021-05-10
E-post

LJUNGSKILE Det blev dålig stämning under den lokala finalen av ”Vi i Femman” i P4 Väst. Under en paus i programmet glömde P4 att stänga av en mikrofon, så att barnen och läraren i Ljungskileskolans tävlande femteklass kunde höra samtalet bakom kulisserna i studion. Bland annat ska programledaren och domaren skämtat om att ta heroin, ha sex och skjuta sin fru.

De ska även ha uttryckt tvivel på den aktuella klassens förmåga, och sagt att den andra skolans femteklass skulle ”sopa banan” med dem, enligt ett internt skolmejl som Nyheter Idag tagit del av.

Läs även: Sköna beskedet för Sveriges Radio: Frias för ”Swishhora”

”Det känns bara att vi har någon där som har koll på hon den där i Ljungskile så hon inte försöker något” ska programledaren och domaren även ha sagt enligt det interna skolmejlet, där ”hon den där” tolkas som en lärare på Ljungskileskolan.

Trots P4:s skepsis vann Ljungskileskolans femteklass finalen. Men programledaren och domaren är inte välkomna till skolan för att dela ut pokalen, säger Ljungskileskolans rektor Malin Cornwall till P4 Väst.

– Vi har sagt att dom inte är välkomna för att barnen skulle inte acceptera det, dom känner sig ledsna och arga, säger Cornwall till P4 Väst.

– Däremot vill vi ju att barnen ska få sin pokal, och att barnen ska få fira sin vinst. Så jag hoppas att det går att ordna på något annat sätt, fortsätter Cornwall.

Peter Sundblad, kanalchef på P4 Väst, var också domare i den lokala finalen och deltog i samtalet som eleverna råkade höra

– Vi har gjort en miss och det ber jag verkligen om ursäkt för. Det här ska aldrig mer hända om jag kan bli man för att hantera det, säger Sundblad till P4.

– Men alltså (skratt), vi har inte på något sätt förnedrat någon eller nedvärderat någon utan det som sas i studion, som givetvis inte var lämpat att gå ut, det skulle ju inte gå ut till någon annan än till oss själva, det var ju kommentarer oss emellan kring en situation.

– Men om jag tycker situationen har blivit uppförstorad? Ja, det tycker jag nog, säger Sundblad till P4.

Läs även: Sveriges Radio: ”Rasistiska ord som ’indian’ och ’eskimå’ är INTE okej!”

Läs även: ”Swishhoror” – Sveriges Radios programledare hånar journalister som finansieras med Swish

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag