Guilllou till V: Kasta ut ”identitetsidioterna” som ”talar om hudfärg”

Bild: Faksimil SVT.
  • Torsdag 23 sep 2021 2021-09-23
E-post

Vänsterpartiet måste kasta ut ”identitetsidioterna” som ”talar om hudfärg” ur partiet innan man kan utmana Socialdemokraterna på allvar. Det menar den socialistiska författaren och krönikören Jan Guillou i en intervju med SVT.

– Socialdemokraterna har blivit ett borgerligt parti medan Vänsterpartiet står ideologiskt lite till höger om socialdemokratin modell 1968. Men Vänsterpartiet kommer aldrig kunna bli det stora socialdemokratiska partiet eftersom de helt enkelt är för löjliga, säger Guillou till SVT.

Läs även: Vänsterpartiets toppkandidat köpte 3D-klitorisar för EU-pengar

För att partiet ska bli mindre löjligt krävs enligt Guillou att man gör sig ”av med de där identitetsidioterna”.

– Vore jag med i Vänsterpartiet skulle jag naturligtvis vara övertygad om att det är vi som är de riktiga sossarna nu. Men då måste vi bli av med de där identitetsidioterna! säger Guillou och fortsätter:

– Vi måste förstå att vi kan inte ursäkta muslimska reaktionära dårar i förorterna bara för att de är invandrare. Vi måste ha en sorts likaprincip för alla, och vi måste kasta ut ur partiet alla de där som springer omkring i vårt parti och talar om hudfärg.

– Det här sättet att bita sig fast vid ras och religion nu 2021 är så bakvänt. När man funderar på det som socialist så tror man nästan inte att det är sant, säger Guillou till SVT.

Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler är oförstående till Guillous kritik.

– Vi har en universialistisk ingång på hur vi behandlar människor, dvs vi behandlar folk likadant. Det genomsyrar alla program och all vår handling, säger Etzler till SVT.

Läs även: Tolv avhoppare totalsågar Vänsterpartiets ledning: ”Avgå, Aron Etzler”

Läs även: Kakabaveh: ”V har en ledning som lämnat feminismen och socialismen bakom sig”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag