Guillou vågar inte bo på Södermalm: ”De skulle skära sönder mina bildäck”

Bild: Peter Knutson/CC BY 3.0
  • Måndag 27 dec 2021 2021-12-27
E-post 1424

ÖSTERMALM Krönikören och författaren Jan Guillou väckte nyligen uppmärksamhet när han påstod att hala badkar är farligare än kriminalitet. Nu säger Guillou – som bor på Östermalm – till Aftonbladet att han inte vågar bo på Södermalm. 

– Jag kan inte bo på Södermalm bland alla vänstermänniskor. De skulle skära sönder mina bildäck och så där. Vänstern är intolerant och överklassen är tolerant, säger Guillou till Aftonbladet.

Läs även: Guillou: Hala badkar farligare än beväpnade tonårsligor

Skälet till att Guillou är rädd för vänstern är för att han fortfarande tror på klassbegreppet snarare än hudfärg.

– Jag har fel uppfattning i identitetsfrågan för deras del. Klasskampen är det grundläggande i den politiska motsättningen medan de tror att det är hudfärgen, vilket är fullständigt knäppt. Jag skulle bli så fördömd av vänstern.

I reportaget, där Guillou intervjuas tillsammans med krönikören Alex Schulmans bror Calle Schulman, hävdar Guillou att rika Östermalm är ”ett av Sveriges mest invandrartäta områden”.

– I detta huset är det säkert 40 procent invandrare. De är från Frankrike, Kanada, Ryssland, Finland och Ungern, säger Guillou, som menar att det är ”skandal” att 7 procent av Östermalms befolkning röstar på Sverigedemokraterna.

Läs även: Fel av Guillou – en död i badkarsolycka förra året

Läs även: Guilllou till V: Kasta ut ”identitetsidioterna” som ”talar om hudfärg”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag