Våldtäktsman fick 840 000 kr – nu startar Bali en insamling till brottsoffret

Bild: Kat Jayne/Creative Commons / Nyheter Idag
  • Onsdag 25 aug 2021 2021-08-25
E-post 3526

SVERIGE Tidigare under månaden uppmärksammades det att den dömde våldtäktsmannen Damir Al-Ali får 840 000 kr i skadestånd efter ett beslut av Justitiekanslern. Nu startar Hanif Bali en insamling till en av kvinnorna som blev brutalt våldtagen av Al-Ali. ”Jag vill att hon iaf ska få mer än vad svinet sög ut ur systemet”, skriver han på Twitter.

Damir Al-Ali beviljades skadeståndet då det visat sig att han enligt svensk lag suttit i fängelse för länge för någon i hans ålder. Detta trots att brotten han gjort sig skyldig var två mycket grova våldtäkter.

Läs även: Våldtäktsmannens offer om skandalskadeståndet: ”Ett hån mot kvinnor i Sverige”

Många – däribland flera politiker – har reagerat på skandalskadeståndet och skrivit om det i sociala medier.

Nu agerar den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali på våldtäktsmannens höga skadestånd och startar en insamling till förmån för Al-Alis ena brottsoffer och uppmanar sina följare att swisha till henne.

 

Det är inte första gången som Bali startat en insamling till brottsoffer. Tidigare har han samlat pengar till de ungdomar som blev tortyrrånade på en kyrkogård i Solna 2020. Den gången drog insamlingen in nära två miljoner kronor.

Insamlingen är inte heller den enda till Al-Alis brottsoffer. Opinionsbildaren Jonatan Alfvén har också han gjort en nu avslutad insamling till Petra, som är en av de utsatta kvinnorna.

Läs även: Balis insamling till tortyrrånade ungdomar drog in två miljoner

Läs även: Massi Fritz: ”Ingen dömd våldtäktsman ska kunna beviljas skadestånd av staten”

Läs även: Kristersson om våldtäktsmannens skadestånd: ”Det är lagarna som måste ändras”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag