Hanif Bali satsar på kommunpolitiken

Hanif Bali (M). Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 30 jan 2022 2022-01-30
E-post 411

ÖSTERÅKER Hanif Bali (M) kommer ställa upp i kommunvalet i Österåker där han numera bor, rapporterar Sveriges Radio. I höstas meddelade Bali att han inte ställer upp i kommande riksdagsval. Detta efter att han anklagats för olämpligt sexuellt beteende, vilket ledde till en förundersökning som sedan lades ned.

– Jag hade som mål från början när jag flyttade hit, jag har ju bott här i ett år nu, att jag skulle engagera mig lokalt. Och jag har ju engagerat mig lokalpolitiskt sedan jag gick gymnasiet. Så det vore ett märkligt avbrott att sluta, säger Bali till Sveriges Radio.

Läs även: Balis besked: Ställer inte upp i nästa riksdagsval

Bali säger att han som kommunpolitiker kommer att fokusera på trygghetsfrågor.

– Jag kommer fokusera väldigt mycket på trygghetsfrågorna, nämligen hur bibehåller man Österåker fortfarande tryggt och säkert samtidigt som vi expanderar, hur ser man till att den problematik man har sett runt om i Stockholmsregionen inte kryper sig närmare och kryper in i den här kommunen.

På frågan om Bali i fortsättningen kommer ligga mera lågt i sociala medier svarar Bali att det tycks bli rabalder kring honom vad han än tar sig till.

– Jag kom ihåg en gång att jag höll föreläsning i Norrtälje om just lokalpolitik, och det lyckades bli rabalder om det också, så det är väl snarare jag som drar till mig rabaldret än frågorna i sig.

– Men de lokala frågorna är ju viktiga och det är väl bara bra om de får mer utrymme. Jag tycker att det kanske fokuseras allt för mycket på rikspolitiken. Det vi ska komma ihåg är att en substantiell andel av våra skattepengar är i kommunerna, säger Hanif Bali till Sveriges Radio.

Läs även: Hanif Bali vill resa staty av Lars Vilks rondellhund

Läs även: Insamling till brottsoffren i Solna – spontant initiativ av Hanif Bali (M)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag