Här hånar Svantesson (M) den rödgröna regeringskrisen: ”Det bästa vore om MP lämnade riksdagen”

  • Onsdag 24 nov 2021 2021-11-24
E-post

Det ryktas om att MP överväger lämna regeringen om den blågula budgeten vinner onsdagens omröstning. Enligt DN kommer partiet ge besked i regeringsfrågan på en pressträff efter omröstningen. Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson passar på att ge MP en känga i riksdagen.

– Det går ett rykte här utanför och i medierna om att Miljöpartiet vill lämna regeringen. Jag tänker att det bästa vore om Miljöpartiet lämnade riksdagen, säger Svantesson.

Både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har under dagen publicerat rubriker om att Miljöpartiet överväger att lämna regeringen om den blågula budgeten röstas fram av riksdagen onsdagens omröstning.

Läs även: MP rasar mot Annie Lööf: ”Har spelat ett fulspel som nu går över gränser”

– Det Annie Lööf nu gör är att hon ber en rödgrön regering att styra landet på en blåbrun budget. Vi kommer under dagen att ta en allvarlig funderare på vad det här betyder för Miljöpartiet, säger Märta Stenevi till Dagens Nyheter.

– Vi måste självklart fundera på hur landet ska kunna styras, säger Per Bolund.

Bolund ger en liknande kommentar till Svenska Dagbladet.

– Vi behöver fundera över vilka förutsättningar det finns att genomdriva den rödgröna politik vi gått till val på.

SvD: Överväger ni att lämna regeringen?

– Det tänker jag inte kommentera, vi kommer att fundera, svarar Bolund.

Enligt DN väntas MP ge besked i regeringsfrågan vid en pressträff i riksdagen klockan 16.30, efter omröstningen om budgeten.

I riksdagen kommenterade Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson ryktet om att MP överväger lämnar regeringen.

– Det går ett rykte här utanför och i medierna om att Miljöpartiet vill lämna regeringen. Jag tänker att det bästa vore om Miljöpartiet lämnade riksdagen, säger Svantesson.

Läs även: Magdalena Andersson ny statsminister – men den blågula budgeten kan gå igenom

Läs även: Åkesson (SD) lovar väcka misstroende mot Bolund (MP)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag