Här kör bilföraren bort de blockerande palestinaaktivisterna

Bild: Faksimil X
  • Tisdag 9 jan 2024 2024-01-09
E-post 0

Tidigare har bilförarnas tålamod främst prövats av klimataktivister som blockerar olika vägar i protest mot fossildrivna fordon. Men på måndagen genomförde pro-palestinska aktivister i New York en liknande aktion, då de blockerade trafik på Manhattan bridge, Williamsburg bridge, Brooklyn bridge och Holland tunnel. En förare på väg till Manhattan Bridge fick emellertid nog av fasonerna, och ett filmklipp av hans agerande spreds på sociala medier.

– Ni stör trafiken, idioter! Ni kan inte göra det, det bryter mot lagen! sade mannen innan han klev ur sin bil.

Väl ute knuffade mannen undan flera av demonstranterna, skrek på dem att flytta på sig och att han har en dotter i Brooklyn.

Mannens agerande gav resultat. När han satte sig i bilen igen och började köra, flyttade demonstranterna på sig och lät honom köra förbi.

Blockaden skedde under rusningstrafik, och enligt New York Post låg minst sex radikala anti-israeliska grupper bakom aktionen. Bland dem märks Democratic Socialists of America, där välkända kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez, är medlem.

De övriga grupperna bakom aktionen uppges vara Palestinian Youth Movement, Writers Against War On Gaza, Jewish Voice for Peace, Al-Awda och Critical Resistance.

Närvarande var även den vänsteraktivistiska skådespelaren Susan Sarandon, mest känd för sina roller i Thelma & Louise och Dead Man Walking, som uppgav att hon “deltog i eskalerande aktion för att stippa det pågående folkmordet i Gaza som vi vet finansieras av våra amerikanska skattepengar.”

– När jag ser koordination på den här skalan, som stoppar de dagliga affärerna, börjar jag tro att folket har makten att ta sig an den amerikanska krigsmaskinen, sade Sarandon vidare enligt New York Post.

I november fick Sarandon hård kritik efter ett uttalande på en propalestinsk demonstration på Union Square i New York som antydde att judar inte har utsatts för förföljelse historiskt.

– Det är många som är rädda för att vara judar numera, och får smaka på hur det känns att vara muslim i det här landet, så ofta utsatta för våld, sade Sarandon, som senare bad om ursäkt för uttalandet.

Läs även: Bjöds upp av Greta på scenen jämför Israel med Nazityskland och hyllar Hamas ”motstånd”

Läs även: Greta slår tillbaka anklagar Israel för folkmord

Läs även: Zara Larsson jämför Hamas med Ukraina

Läs även: Kastade surströmming på klimataktivist

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag