Bjöds upp av Greta på scenen – jämför Israel med Nazityskland och hyllar Hamas ”motstånd”

Bild: Faksimil X/Instagram
  • Måndag 13 nov 2023 2023-11-13
E-post

Den palestinska aktivist som Greta Thunberg bjöd upp att tala från scenen på en klimatdemonstration i Amsterdam på söndagen tog tillfället i akt att anklaga Israel för folkmord, vilket fick en upprörd klimatdemonstrant att reagera. Palestinaaktivisten Sara Rachdan har tidigare jämfört Israel med Nazityskland, och har hyllat Hamas terrorangrepp mot Israel den 7 oktober som en del av ”det palestinska motståndet”.

På söndagen bjöd klimataktivisten Greta Thunberg upp den palestinska aktivisten Sara Rachdan på scen under en klimatdemonstration i Amsterdam, Nederländerna.

Från scenen anklagade Rachdan Israel för att begå folkmord i Gaza, vilket fick en upprörd klimataktivist att ta sig upp på scenen och rycka mikrofonen ur Greta Thunbergs hand för att framföra kritik.

– Jag kom hit för en klimatdemonstration, inte för politiska åsikter, sade mannen innan personer ur Thunbergs följe slet tillbaka mikrofonen och knuffade bort mannen, medan publiken buade.

Läs även: ”Jag kom hit för en klimatdemonstration, inte för politiska åsikter”

Nu uppmärksammas flera av Sara Rachdans tidigare inlägg på sociala medier. I ett inlägg på Instagram på söndagen jämför Rachdan Israels premiärminister Benjamin Netanyahu med Adolf Hitler – till Hitlers fördel.

Enligt Rachdans statistik dödar nämligen den israeliska armén palestinska i en snabbare takt än vad judiska barn mördades i det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz Birkenau under Förintelsen.

I ett inlägg från den 12 oktober hyllar Rachdan den palestinska terroristen Leila Khaled, tidigare medlem i den palestinska, marxistiska terroristorganisationen PFLP som inte erkänner Israels existens.

Som medlem i PFLP deltog Khaled i två flygkapningar 1969 och 1970. Efter sin tid som terrorist har Khaled blivit en radikal palestinsk politiker som motsätter sig fredsprocessen i Mellanöstern.

I inlägget publicerar Rachdan en bild på en ung, beväpnad Khaled i palestinasjal och listar henne som nummer 1 framför fyra palestinska författare och poeter som hon tackar för att ”fortsatt inspirera oss till motstånd.

I en film som återpubliceras av en användare på plattformen X, säger Rachdan att även om terroristattacken den 7 oktober initierades av Hamas, så ”handlar det här inte bara om Hamas”.

– Det här handlar om det palestinska motståndet, det är palestinier som slutligen går till handling mot ockupationen, så snälla stöd motståndet, säger Rachdan i filmen.

Läs även: Hård kritik när Greta strejkar för Gaza

Läs även: Den israeliska miljörörelsen sågar Greta: ”Tar ställning för mördare”

Läs även: Gretas organisation i blåsväder efter inlägg om ”ljugande” västmedier

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag