Inget Somalitown för SR:s somaliska lyssnare

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0/Nyheter Idag
  • Onsdag 31 aug 2022 2022-08-31
E-post 111

De som lyssnat på Sveriges Radios somaliska sändningar i veckan fick inte höra någonting om statsminister Magdalena Anderssons utspel om att inte vilja ha ”somalitowns” i Sverige, trots att nyheten direkt berör deras lyssnare.

– Somaliska redaktionen är liten, vilket gör att vi endast kan göra ett begränsat antal nyheter per dag och våra arbetsledare gjorde en annan nyhetsbedömning den här dagen, säger Anders Ljungberg, gruppchef på Radio Sweden, till Expressen.

Läs även: ”Vevar om etnicitet igen” – kritik mot S efter ”Somalitown”

Enligt Ljungberg planerar den somaliska redaktionen ”ett fördjupande inslag om boendesegregation där bland annat detta uttalande kommer att vara en del”.

– Det är ju fritt fram att andra gör andra journalistiska bedömningar och har synpunkter på vårt utbud men vår agenda styrs inte av politiska företrädare, säger Anders Ljungberg till Expressen.

Det sista kan vara en känga till Johan Ingerö, policyansvarig i Kristdemokraternas partiledarstab och riksdagskandidat för partiet, som uppmärksammade att SR ännu inte tagit upp Anderssons uttalande i ett syrligt inlägg på Twitter.

Läs även: SR-reporter försvarar romska rättegångar

Läs även: Här lovar förre SR-chefen att ”skapa otrevlig stämning” mot SD – får stöd av Ramberg och S-minister

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag