Irakier häktad för kidnappning av lärarinna

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 31 aug 2020 2020-08-31
E-post 856

GÖTEBORG En 27-årig irakisk medborgare har häktats för människorov, grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak efter att en lärarinna kidnappats på väg hem från sitt arbete på Lövgärdesskolan. Händelsen föregicks av att skolpersonal larmat polis om att en beväpnad man befann sig på skolan. 

Enligt uppgift till Göteborgs-Tidningen ska lärarinnan ha träffat en tidigare elev som kom till skolan i sällskap med tre andra män. Den tidigare eleven var beväpnad, och visade detta självmant för lärarinnan.

Läs även: Skolanställd kidnappad och misshandlad – hade larmat polis om beväpnade män

Lärarinnan ska ha tagit upp detta med kollegor som i sin tur larmade polisen. Men när polisen kom till skolan hade männen försvunnit.

När lärarinnan avslutat arbetsdagen och körde mot Angereds centrum blev hennes bil prejad av vägen av en annan bil.

Tre män, bland dem den person som tidigare visat upp sitt vapen, tvingade ut kvinnan ur bilen, kidnappade och misshandlade henne.

– De ville väl skrämma henne till tystnad på något sätt eftersom hon sett och känner igen killen, säger en uppgiftslämnare till GT.

Läs även: Kriminellt nätverk upprättade vägspärrar i Göteborg

Den mest drivande i misshandeln ska ha varit samma man som visat upp sitt vapen på skolan. Enligt uppgift från en polis till GT ska tre personer ha gripits, men bara en person, den 27-årige irakiern, anhölls. Han häktades den 29 augusti.

– Ytterligare förhör kommer att hållas, teknisk bevisning ska gås igenom och andra sedvanliga utredningsåtgärder kommer att vidtas, sade kammaråklagare Thomas Willén som leder förundersökningen i ett uttalande i samband med häktningen.

Åtal ska vara väckt den 11 september.

27-åringen har tidigare åtalats för mordförsök, men åtalet ogillades på grund av bristande bevisning. Två andra personer frikändes vid samma tillfälle för mordförsök, men dömdes för medhjälp till grov misshandel.

Läs även: 11-åring på väg från skolan misshandlad av okänd man

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag