Iransk ayatolla varnar för vaccinerade: ”De har blivit homosexuella”

Bild: SELF Magazine/CC BY 2.0/Norbert Blech/CC BY 2.0
  • Måndag 8 feb 2021 2021-02-08
E-post 2094

QOM Covid-vaccinering kan orsaka homosexualitet enligt Abbas Tabrizian, regimtrogen ayatolla i den iranska heliga staden Quom. Amerikanska och brittiska vaccin har dessutom förbjudits i Iran. Men enligt kritiker tar den iranska regimen själva vaccin från amerikanska Pfizer.

Den iranska ayatollan Abbas Tabrizian, regimtrogen religiös ledare i den heliga staden Qom, varnade på tisdagen för att vaccinering mot covid-19 gör personer homosexuella, rapporterar Jerusalem Post.

Läs även: Uppgifter: Iransk politiker med coronavirus död – myndigheter förnekar

”Gå inte nära de som fått COVID-vaccinet. De har blivit homosexuella” skrev Tabrizian i ett inlägg för sina 210 000 följare på den sociala medieplattformen Telegram enligt tidningen.

Qom är en helig stad för shiitiska muslimer, och var ett av de områden som tidigt drabbades av covid-pandemin förra året.

Bilder från pandemins utbrott i mars i början av förra året visar hur shiitiska pilgrimer kyssar och slickar på en helgedom mitt under smittspridning.

Läs även: Folkhälsomyndighetens coronalarm – kräver stopp för direktflyg från Iran

Ayatolla Abbas Tabrizian är sedan tidigare ökänd i Iran för sina medicinska råd, som han kallar för islamistisk medicin. Bland annat förespråkade han viololja på anus mot Covid-19 i mars 2020, vilket orsakade ”utbrett hån” i Iran enligt Al-Monitor.

Men enligt den iranska dissidenten  Sheina Vojoudi finns det ett intresse hos den iranska regimen att skrämma befolkningen från att ta västerländska vaccin.

– Hans mål med att sprida detta nonsens är att försöka skrämma folk från att vaccinera sig medan regimens ledare och andra tjänstemän har Pfilzer, och de ger det inte till folket med ursäkten att de inte litar på väst, säger Vojoudi till Jerusalem Post.

Iran är det land i mellanöstern som drabbats hårdast av Covid-19, med nära en och en halv miljon fall och över 58 000 döda enligt worldometer.

–  Genom att skrämma allmänheten till att inte vaccinera sig mot Covid-19, ger han bränsle till pandemin och riskerar liv, säger HBTQ-aktivisten Peter Tatchell till Jerusalem Post och fortsätter:

– Den är typisk för många religiösa och politiska ledare i Iran, hans bisarra irrationella påståenden som gör HBT-personer till syndabockar och sätter religiösa fördomar framför vetenskaplig kunskap.

Homosexualitet i Iran

I Iran kan homosexualitet bestraffas med döden, och enligt människorättsaktivister och regimmotståndare hade Iran år 2008 avrättat mellan 4 och 6 000 homosexuella sedan den islamistiska revolutionen 1979.

Den 9 januari förbjöd Irans högsta ledare ayatolla Ali Khamenei import av amerikanska och brittiska vaccin, rapporterade New York Post.

– Om de verkligen vet hur man tillverkar ett vaccin mot corona, varför vill de ge det till oss? Det är inte otänkbart att de vill smitta ner andra länder, sade Khamenei i den iranska statstelevisionen.

Läs även: Coronadraget från Irans diktator – förbjuder amerikanskt vaccin

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag