Ivar Apri lämnar SvD

Foto: Thomas Nihlen
  • Fredag 4 dec 2020 2020-12-04
E-post 477

STOCKHOLM Ledarskribenten Ivar Arpi lämnar Svenska Dagbladet. Det meddelar Arpi själv i ett inlägg på Facebook. Arpis nästa krönika kommer bli hans sista för tidningen, där han arbetat sedan 2013, först som vikarie, två år senare som tillsvidareanställd. Det är ännu oklart vad den populära ledarskribenten kommer göra härnäst. ”Allt blir tydligt tids nog” skriver Arpi i en kommentar till Nyheter Idag.

”Förutom privilegiet att någon betalar en för att skriva, har kollegorna varit den största behållningen. Man kan bli nästan som en familj på en ledarredaktion. Att se fram emot att gå till jobbet är något jag värderat högt. Att skratta ikapp så gott som varje morgonmöte. När jag ser tillbaka på de här sju åren är det framför allt den värmen jag minns” skriver Arpi i sitt Facebookinlägg.

–Ledarskribent, vore inte det något för dig?
Min pappa skrev det till mig vintern 2008. Okej, vad är det för något…

Publicerat av Ivar Arpi Fredag 4 december 2020

Läs även: Massivt stöd för Arpi – då blir Anne Ramberg upprörd: ”Självömkan”

”Allt blir tydligt tids nog” skriver Arpi i en kommentar till Nyheter Idag på frågan om vad han ska göra härnäst.

Axel Björklund, projektledare och ansvarig utgivare för Uppdrag Granskning, gissar i ett inlägg på Twitter att Arpi värvats till den nya satsningen ”Bulletin”, som redan knutit till sig namn som Alice Teodorescu Måwe, Carolin Dahlman och Per Gudmundson.

Uppdatering: Enligt Expressen kommer Ivar Arpi börja på den nya sajten Bulletin.

Läs även: Morgan Johansson i blåsväder efter attack på Svenska Dagbladets Ivar Arpi

Läs även: Arpi crowdfundar genuskritisk bok – fick ihop över kvarts miljon på mindre än ett dygn

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag