Jomshof önskar Israels armé ”god jaktlycka” – då rasar Ramberg

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0 / Nyheter Idag
  • Onsdag 1 nov 2023 2023-11-01
E-post

Expos ordförande Anne Ramberg går i taket när Richard Jomshof, riksdagsledamot för SD och ordförande för justitieutskottet, önskar den israeliska armén ”god jaktlycka” på terrororganisationen Hamas i ett inlägg på plattformen X.

”The Mossad: Satirical yet awesome” är ett konto på plattformen X som skriver humoristiska uppdateringar om den israeliska säkrehetstjänsten Mossad.

Sedan Hamas terrorangrepp mot Israel den 7 oktober har kontot förklarat att man går över till att dela riktig information så länge operation ”Swords of Iron” för att besegra Hamas pågår.

På tisdagen publicerade kontot ett inlägg med filmer från den israeliska försvarsmakten. ”Hamas. Vi är i Gaza och vi är här för er” skrev kontot.

Inlägget delades av Richard Jomshof (SD), som önskade den israeliska armén ”god jaktlycka”, vilket fick Expos ordförande Anne Ramberg att rasa.

”Detta vittnar om en grotesk människosyn. Mannen är representant för regeringsunderlaget tillika ordförande i justitieutskottet. Bedrövligt!” skriver hon och delar Jomshofs inlägg.

Men Rambergs inlägg får i sin tur kritik.

Läs även: Ramberg rasar mot förslag att beslagta gängkriminellas tillgångar

När Niklas Gillström, pressekreterare på finansdepartementet, frågar vad hon läser in i Jomshofs inlägg och påminner om att ”IDF jagar människor som halshugger barn” svarar Ramberg inte på frågan, utan pingar istället in hans chef, finansminister Elisabeth Svantesson (M).

”Nu blir jag uppriktigt orolig. Kan det verkligen vara så att Sveriges finansminister @ElisabethSvan står bakom din uppskattning av Jomshofs uppmaning till god jaktlycka på människor?” skriver Ramberg.

”Nej du är inte orolig. Detta är för dig en möjlighet att tagga in chefen till ngn som inte tycker som du. Det är såhär ni alltid har gjort. Och det imponerar inte. Ditt agerande är exakt vad Hamas hade som förhoppning inför Israels svar på Hamas terror. Du borde skämmas” svarar Per Lindgren, som poddar med Hanif Bali i podcasten ”God Ton”.

Läs även: Anne Ramberg blir ny Expo-boss

Läs även: Vänstern rasar efter Jomshof-förlusten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag