Känd biltjuv inblandad i dödskrasch efter biljakt

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 14 jan 2020 2020-01-14
E-post 612

STOCKHOLM En ökänd biltjuv och vansinnesförare var inblandad i nattens dödliga bilkrasch utanför Stockholm. Mannen förföljdes av polis när han kolliderade med två andra bilar. En person avled i kraschen, och två skadades allvarligt – inklusive biltjuven.

En känd vansinnesförare och biltjuv var inblandad i en dödlig bilkrasch inatt utanför Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Den 20-årige mannen blev omskriven redan som 16-åring då han gjort sig känd för att rymma från ungdomshem och stjäla bilar, som han sedan körde från polisen i hastigheter på upp till 230 kilometer i timmen.

Läs även: Försökte köra över polismän med stulen bil – två svenskar gripna

Mannen ska ha uppmärksammats i ”Uppdrag Granskning” på SVT och en rad tidningsartiklar. I oktober 2019, när mannen skulle släppas från ett fängelsestraff, skrev Aftonbladet att mannen varit misstänkt för över 200 brott och att polisen fruktade nya bilstölder.

Natten mot tisdag blev det dags igen när polisen inledde ett förföljande av en stulen bil. I en korsning på Örbyleden i höjd med Bandhagen utanför Stockholm kolliderade den stulna bilen med två andra bilar.

En medelålders man dog i bilkraschen och två blev allvarligt skadade – inklusive biltjuven vars bil började brinna.

– Han fördes till sjukhus med allvarliga skador, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till Aftonbladet.

Mannen misstänks för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Läs även: Utländska ligor stjäl nio av tio bilar i Sverige – inte olagligt att föra stöldgods ur landet

Läs även: Man gripen efter vansinneskörning på Södermalm

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag