Kanye West: ”Alla vet att Black Lives Matter var ett svindleri”

Bild: Tony Webster/CC BY 2.0/Cosmopolitan UK/CC BY 3.0
  • Fredag 7 okt 2022 2022-10-07
E-post 1159

”Alla vet att Black Lives Matter var ett svindleri”. Det skriver världsstjärnan Kanye West som svar på den kritik han fått för att han burit en tröja med budskapet ”White Lives Matter” på en modeshow i Paris. Nyligen har en BLM-ledare stämts av andra aktivister anklagad för att ha förskingrat 10 miljoner dollar.

Rapparen Kanye West, som är en av världens största artister, fick hård kritik efter att han burit en tröja med texten ”White Lives Matter” på en modeshow i Paris.

Läs även: Kanye West bar White Lives Matter-tröja på modeshow

Men West är inte den som ger sig. I en serie inlägg på Instagram står West fast vid sitt budskap. ”Här är mitt senaste svar när folk frågar varför jag gjorde en tröja som sa att vita liv spelar roll… DE GÖR DET” skriver han i ett inlägg, som nu har raderats.

I ett inlägg som publicerades som en så kallad ”Instagram stories”, vilka försvinner efter ett tag, skrev West att ”alla vet att Black Lives Matter var en bluff. Nu är det över. Varsågod”.

Nyligen har BLM-ledaren Shalomyah Bowers stämts av andra aktivister för att ha förskingrat 10 miljoner dollar av medel som samlats in till organisationen, och medgrundaren Patrisse Cullors avgick efter att det framkommit att hon köpt villor för 3 miljoner dollar i  i Los Angeles och utanför Atlanta.

Läs även: BLM-ledare anklagas för stöld av hundratals miljoner kronor

Kanye West slog igenom med sitt debutalbum ”The College dropout” år 2004 som hyllades av kritiker och sålde över tre miljoner exemplar. Sedan dess har West etablerat sig som en av världens största rappare och anses vara en av de mest inflytelserika musikerna i sin generation.

På senare år har West emellertid skapat kontroverser, bland annat när han hälsade på tidigare presidenten Donald Trump i vita huset, och även uttryckte stöd till Trump, vilket fick liberaler att kalla West för epitet som ”hora” och ”neger”.

På torsdagen gästade West Tucker Carlsons populära show på Fox News, där han bland annat berättade om den tidigare kontroversen kring hans stöd till Donald Trump och uppståndelsen kring ”White Lives Matter”-tröjan.

Enligt West ska han ha blivit varnad för att folk som bär hans ”White Lives Matter”-tröjor kan bli misshandlade, en varning som han också fick när han bar en ”Make America Great Again”-keps under det tidigare Trump-bråket.

– De sa att jag gillar Trump, att min karriär är över, att mitt liv är över. De sa saker som att folk blir dödade för att bära en sådan keps, säger West till Carlson.

West förklarade också varför han är abortmotståndare, en mycket het fråga i USA och ett rött skynke för den amerikanska vänstern.

– Jag bryr mig inte om vad folk tycker. Jag bryr mig om det faktum att fler svarta bäbisar blir aborterade än födda i New York City nu för tiden, att 50 procent av den svarta döden i Amerika är abort. Så jag bryr mig verkligen inte om vad folk tycker, säger West.

Läs även: Kanye West stödjer Trump – kallas ”hora” och ”neger” på CNN

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag