Vänstern rasar mot Kristersson: ”Rakt av rasistisk retorik”

Bild: Faksimil Twitter
  • Onsdag 7 jul 2021 2021-07-07
E-post

På Twitter går vänstern till hårda angrepp på Moderaternas partiledare Ulf Kristersson efter hans uttalande om att invandringen till Sverige har ”blivit en belastning” i en radiointervju med P1-morgon. Morgan Johansson (S) jämför Kristersson med ”extremhögern” och Aftonbladets kulturchef kallar det för ”rakt av rasistisk retorik”.

Kristersson fick frågan om vad han tyckte om ett Twitterinlägg av Jimmie Åkesson (SD) där han skriver att ”Sverige behöver ett totalstopp, för all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning”.

Kristersson sade att han inte höll med Åkesson om att det behövs ett totalstopp, men att han däremot höll med om att invandringen blivit en belastning.

– Jag skulle inte uttrycka mig på exakt det sättet men att det är uppenbart att invandringen i Sverige har blivit en belastning, både när det gäller kriminalitet, när det gäller hedersproblematik, när det gäller sociala problem med trångboddhet.

Läs även: Kristersson: ”Invandringen i Sverige har blivit en belastning”

Det fick många i vänstern att gå i taket. ”I likhet med extremhögern lägger han nu skulden för så gott som alla samhällsproblem på invandrarna” skriver justitieminister Morgan Johansson (S).

Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson kallar det för ”rakt av rasistisk retorik” vilket hon tycker är ”sorgligt och obehagligt”.

Alex Voronov, politisk redaktör på Eskilstuna-Kuriren, anklagar Kristersson för att sprida gift och underblåsa hat. ”Ändå gör han det, för makten och härligheten”, avslutar Voronov.

Journalisten Andreas Cervenka, som bevakar ekonomi och till hösten börjar på Aftonbladet, anmäler sig själv och sin 92-åriga pappa ”till belastningsregistret” i en populär tweet.

Kulturprofilen Alexandra Pascalidou vill inte vara sämre och anmäler sina föräldrar, systrar och släktningar till Cervenkas satiriskt menade register.

Bland vänsterns gräsrötter frågar vänsterpartisten Hawar Asaiesh moderata invandrare om hur de kan ”vara med i ett parti där er partiledare hatar er?”

Läs även: SVT presenterade Ulf Kristersson med parodikonto

Läs även: Kristersson ger upp – kritiseras av Annie Lööf: ”Är förvånad över att Ulf Kristersson inte ens tagit kontakt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag