Kristersson om gängen: ”Deras brott börjar alltmer likna ren terrorism”

Foto: Pressbild Moderaterna
  • Onsdag 29 sep 2021 2021-09-29
E-post

SVERIGE Efter explosionen i Göteborg har flertalet politiker uttalat sig om händelsen. Däribland Ulf Kristersson. Under tisdagskvällen skriver moderatledaren på Facebook att om Göteborgsexplosionen var en medveten attack så har de kriminella passerat ytterligare en gräns. ”Det som nu behövs är nya lagar”, skriver han i inlägget.

Kristersson inleder inlägget genom att skicka sina kondoleanser till de drabbade och deras anhöriga. Sedan skriver han:

”Vi vet ännu inte några detaljer om vad som ligger bakom explosionen, men om det visar sig att detta ännu en gång var en medveten attack mot ett hus där barnfamiljer ligger och sover, så har gängen passerat ytterligare en gräns. Deras brott börjar alltmer likna ren terrorism och måste därför mötas med den fulla kraften i svensk terrorlagstiftning.”

Läs även: Kristersson (M): ”Denna sommar blev den blodigaste i svensk historia”

 

Moderatledaren räknar sedan upp ett antal lagändringar som han anser behöver göras i Sverige. Däribland införande av anonyma vittnen, dubbla straff för gängkriminalitet och utvisning av alla gängkriminella som inte är svenska medborgare.

Under onsdagen har bombtekniker kunnat gå in i huset i Göteborg där explosionen skedde och påbörja sitt arbete, rapporterar Expressen/GT. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten har man kunnat lokalisera platsen där explosionen skedde.

När Nyheter Idag når polisens presstalesperson är hon förtegen om vad utredningen har resulterat i.

– Hittills har vi inte kommit fram till särskilt mycket. Vi har under dagen fått tillgång till den här platsen – räddningstjänsten har blivit klar under förmiddagen – och prioritet för oss har varit att säkerställa att det är säkert och tryggt att jobba inne i de här fastigheterna för en brottsplatsundersökning. Där har bombskyddet varit delaktig i det arbetet.

Kan man helt säkert säga att det rör sig om en sprängladdning?

– Nej, det kan vi absolut inte säkert säga. Vi vet inte vad det är hittills som har orsakat den här explosionen med brand utan det är någonting vi måste vänta in brottsplatsundersökning för.

Läs även: Göteborgsexplosionen: Polisman bor i sprängda fastigheten

Läs även: Kristersson om våldtäktsmannens skadestånd: ”Det är lagarna som måste ändras”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag