Lämnade spädbarn att dö i stekhet bil – misstänks för mord

Genrebild. Foto: Julian Hochgesang/Unsplash
  • Fredag 9 sep 2022 2022-09-09
E-post 117

En tonårig pappa lämnade sin ettåriga son i bilen i fem timmar för att vara ifred i sin lägenhet. Under tiden nådde temperaturen i bilen över 50 grader, och sonen avled. Nu åtalas pappan för bland annat mord, rapporterar Metro UK.

Förra torsdagen kom Landon Parrott, 19, med sin ettåriga son till ett sjukhus i Cleveland med sitt livlösa barn. Parrott uppgav att han lämnat sonen i bilen en kort stund för att gå på toaletten.

Läs även: Glömde barn som dog i bilen – sköt ihjäl sig själv

Försök att återuppliva barnet misslyckades, och polisen började snabbt misstänka att Parrotts historia inte stämde. Efter att polisen samlat övervakningsfilm som visade att han lämnade sin son i bilen klockan halv nio på morgonen för att återvända först tio i två på eftermiddagen, efter över fem timmar.

När barnet satt fastspänd i bilen nådde utomhustemperaturen 30 grader, vilket enligt polisen innebar att temperaturen i bilen förmodligen var över 50 grader.

– Vi uppskattar att insidan av bilen var omkring 54 grader varm, och det här barnet var fastpänt i bilstolen utan dryck, utan luftkonditionering, utan någonting, säger kapten Ty Norris vid New Philadelphia Police Department.

Parrott återvände till bilen när han skulle hämta upp sin hustru från arbetet, och utredare tror att han medvetet lämnade barnet i bilen för att kunna vara ifred i deras lägenhet.

”Det verkar som detta inte handlade om att glömma barnet utan var en medveten handling för att barnet inte skulle störa honom i hemmet” skriver polischef Michael Goodwin i ett uttalande på Facebook.

Parrott har gripits som misstänkt för mord, dråp och för att utsätta barn för fara. Han har häktats med en borgenssumma på 250 000 dollar.

Läs även: Här dör den gravida kvinnan och hennes spädbarn i eldhavet – sex döda i vansinneskrasch

Läs även: Apflock kastade spädbarn från balkong

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag