Ledare för tyska Socialdemokraterna: Godkänn Europas förenta stater eller bli utslängd

Foto: Wikimedia commons, Faksimil Twitter
  • Torsdag 7 Dec 2017 2017-12-07
E-post 2226

TYSKLAND Partiledaren för tyska socialdemokraterna, Martin Schulz, twittrar att han vill att ett Europas förenta stater ska skapas med en ny förordning. Schulz skriver att om en medlemsstat inte accepterar detta bör de bli automatiskt utslängda ur EU.

Partiledaren för tyska socialdemokraterna, Martin Schulz, twittrade under torsdagen den 7 december att han vill se ett Europas förenta stater. Schulz uppger i tweeten att han vill se ny konstitutionell förordning för EU där mer makt flyttas från medlemsstaterna till Bryssel och där, bland annat, Sveriges självständighet försvinner.

Schulz skriver att förordningen ska skickas till alla medlemsstater av EU och om en stat inte väljer att godkänna det blir landet automatiskt utslängt ur EU.

Liknande krav på Europas förenta stater har även hörts från svenska politiker. Under november fattade Liberalerna beslutet att verka för att EU ska bli en federation i stil med USA. EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L) meddelade på twitter beslutet om att partiet nu verkar för att upplösa Sveriges självständighet.

LÄS ÄVEN: Liberalernas offensiva beslut: Ska verka för att ge upp Sveriges självständighet

Martin Schulz är partiledare för de tyska socialdemokraterna. Socialdemokraterna i Tyskland har tidigare ingått i regering med tysklands kristdemokrater, Angela Merkels parti. Inför valet i år lovade de tyska socialdemokraterna, SPD, att inte ingå i regering med Merkel. Ett löfte som de kommer behöva bryta för att inte starta nyval i Tyskland.

LÄS ÄVEN: Kris om regeringsbildning i Tyskland – Kan innebära slutet för Merkel

LÄS ÄVEN: Socialdemokraterna ändrar hållning – Kan komma att garantera Merkels fortsatta styre

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag