Man greps i Paris efter bilattack mot poliser: ”Jag gjorde det för IS”

Bild: Franska polisfacket
  • Torsdag 30 apr 2020 2020-04-30
E-post 627

PARIS En misstänkt terrorist greps i en Parisförort på måndagen efter att han kört på två motorcykelpoliser, som klämdes fast mellan mannens BMW och en polisbil. Den ena polisen har försatts i koma. Den gripne mannen ska ha uppgett att han genomförde attacken för terrorgruppen IS.

Attacken ägde rum i den norra förorten Colombes vid halv sex-tiden på måndagen, rapporterar Daily Mail.

Den gripne mannen ”Youssef T”, 29, har sedan dess sagt ”Jag gjorde det för IS” enligt uppgift från polis.

Läs även: Terrorgruppen IS avråder från resor till Europa

Efter en husrannsakan av mannens bil och hem i Colombes hittades ett brev som förklarade hans handlingar med möjligt terrormotiv, och en kniv.

Enligt poliskällor ska motorcykelpoliserna ha varit inblandade i en jakt på en annan person efter att de genomfört vägkontroller på grund av corona-restriktionerna.

Då attackerades de plötsligt av en BMW, som körde in i dem så de klämdes fast mot en polisbil. Poliserna togs till sjukhus, den ena till en intensivvårdsavdelning där han försattes i koma.

Youssef T var tidigare känd av polis, men inte av säkerhetspolisen, enligt poliskällor.

– Mina tankar är med de två skadade poliserna som arbetade med att skydda oss. Vi hyllar de poliser som kom till deras hjälp och grep den misstänkte. Utredningen som inletts kommer kasta ljus över hans motiv, sade Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner.

Läs även: London Bridge-terroristen hade fotboja – frigiven i förtid för terrorbrott

Läs även: Bildt och Schori: Ta hem IS-terroristerna

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag