Migrationsverket stoppar utvisningar till Gaza

Gaza City. Bild: Public Domain.
  • Måndag 17 maj 2021 2021-05-17
E-post 20

Den pågående konflikten mellan Israel och terroristgruppen Hamas, som styr över Gazaremsan mellan Israel och Egypten, gör att Migrationsverket stoppar alla utvisningar till Gazaremsan enligt ett nytt beslut. 

Migrationsverket stoppar alla utvisningar till Gazaremsan på grund av den pågående konflikten mellan Israel och Hamas.

I beslutet som är daterat den 12 maj hänvisar Migrationsverket till rapporten ”Palestina och Israel – våldseskalering i östra Jerusalem och Gaza” från Migrationsanalys- Migrationsverkets funktion för land- och omvärldsanalys, samt den senaste tidens konflikt.

”Säkerhetsläget i Gaza är allvarligt men svårbedömt mot bakgrund av den korta tid som gått sedan den senaste tidens eskalering inleddes” skriver Migrationsverket i beslutet och fortsätter:

”Det går i nuläget inte att bedöma hur konflikten kommer att utveckla sig. Mot bakgrund av ovanstående bedömer rättschefen att ingen verkställighet för närvarande får ske av lagakraftvunna avvisnings- eller utvisningsbeslut till Gaza”.

Läs även: Eskalerande konflikt mellan Israel och Hamas – bombregn över Tel Aviv

Läs även: Zara Larssons attack på Israel: ”Upprätthåller apartheid och DÖDAR civila”

Läs även: S-politikern försvarade Hamas och anklagade Israel för att mörda barn

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag