Morgan Johanssons nya twitterattack: ”Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt”

Justitieminister Morgan Johansson (S) Foto: Riksdagen
  • Måndag 2 aug 2021 2021-08-02
E-post 1234

SVERIGE Förra veckan hamnade Morgan Johansson i en dispyt på Twitter med Ivar Arpi. Detta efter att ha anklagat Arpi för att relativisera stormningen av Kapitolium. Nu går justitieministern åter ut i strid på plattformen då han sågar en kritisk ledartext om honom i Svenska Dagbladet. ”Hur kan det komma sig att så många högerdebattörer framstår som så lättkränkta?” skriver han bland annat i en lång rad tweets om ledartexten.

”Rötmånadsdebatterna kommer tidigt i år…”, inleder Morgan Johansson sin första tweet där han länkar till ledartexten av Paulina Neuding. Därefter följer en serie tweets från justitieministern där han beklagar sig över SvD:s inställning till hans twittrande.

 

”Frågan är om man överhuvudtaget får delta i debatter? I alla fall inte om man är socialdemokrat, om SvD får bestämma”, skriver han bland annat.

Läs även: Morgan Johanssons skrytsamma attack på Ivar Arpi: ”Vad har du själv gjort i politiken?”

Johansson fortsätter sedan med att ge sin inställning i frågan.

 

Därefter anklagar han SvD för att relativisera övergrepp på journalister.

 

Slutligen frågar han sig hur det kommer sig att så många högerdebattörer – i hans tycke – är lättkränkta.

 

Den mångårige ministern ger sedan svar på tal.

Läs även: Morgan Johansson (S) om kritiken efter skjutvåldet: ”Ovärdigt”

Morgan Johansson kritiseras på Twitter för sitt utspel. Bland annat av liberalen Robert Hannah som menar att Johansson ”lajvar arbetarklass”.

 

Moderaten Hanif Bali är inne på samma linje.

 

Petter Birgersson, politisk redaktör på Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda, nominerar Johanssons slutkläm till ”årets tweet”.

 

Morgan Johansson går emellertid till motattack på sina kritiker. Till Robert Hannah säger han att han inte behöver några lektioner om ”vad klassamhället är”.

 

Den tidigare Public Service-journalisten Johan Romin ger då ett förslag på vad justitieministern istället bör ägna sig åt.

 

Läs även: Morgan Johansson attackerar ”hatkrönika” om Annie Lööf

Läs även: Morgan Johansson om vapenvåldet: Mer borde ha gjorts tidigare

Läs även: Morgan Johansson (S) i nytt blåsväder efter tweet om 90-talets bankkris: ”Ren och skär historierevisionism”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag