Morgan och Strandhäll bänkas i valspurten

Bild: Faksimil SVT Play
  • Måndag 29 aug 2022 2022-08-29
E-post

Varken justitieminister Morgan Johansson (S) eller miljöminister Annika Strandhäll (S) finns med på Socialdemokraternas valaffischer. Nu uppger Expressen att de omstridda statsråden bänkas under valrörelsen av sitt parti för att inte skrämma bort väljare.

När Socialdemokraterna presenterade sitt valmanifest, med fokus på att bekämpa kriminaliteten, deltog inte justitieminister Morgan Johansson på presskonferensen.

Läs även: Morgan om dieselstölder: Polisen kan inte lösa alla problem

Enligt uppgift till Expressen bänkas både Johansson och miljöminister Annika Strandhäll i valrörelsens slutspurt då de anses vara impopulära bland väljarna.

– Det förefaller finnas interna mätningar där de ser att Johansson inte uppfattas som seriös och trovärdig, säger en källa till Expressen.

Källan får medhåll av den S-märkte statsvetaren Stig-Björn Ljunggren, politisk chefredaktör för tidningen Sydöstran.

– De har säkert ”fokusgruppat”, säger han Expressen.

Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin besvarar inte Expressens frågor om Morgan Johansson och Annika Strandhälls roll i valrörelsen och om det finns interna mätningar om statrådens förtroende.

Det är fyra företrädare på Socialdemokraternas nationella valaffischer och framför allt är det vår partiordförande som syns på affischerna. Men vi har väldigt många i vårt parti, både centrala och lokala företrädare, som syns och hörs i vår valrörelse, inte minst när företrädare är ute och knackar dörr och för samtal med medborgareskriver Socialdemokraternas presstjänst till Expressen.

Läs även: Strandhälls genomklappning i debatt om el – ställde sedan in all medverkan i Almedalen

Läs även: Uppgörelsen med Kakabaveh sågas: ”Morgan Johansson värd mer än Sveriges säkerhet”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag