Musk lovar slåss mot Zuckerberg i ringen

Bild: Public Domain/Anthony Quintano/CC BY 2.0
  • Söndag 25 jun 2023 2023-06-25
E-post

Två av världens mest kända miljardärer, Facebooks grundare Mark Zuckerberg och Elon Musk, världens rikaste man och ägare av bland annat Tesla och Twitter, har lovat göra upp i en MMA-fajt, uppger Ultimate Fighting Championships president Dana White.

Det hela började med en uppgift om att Meta, som äger Facebook och Instagram planerar att imitera Twitter med en rival som kallas ”threads”. Då skrev Elon Musk i ett svar att ”jag är redo för en cage-match om han är det lol”.

Mark Zuckerberg, som tränar brasiliansk jiu jitsu, uppmanade då Elon Musk att välja plats för matchen, och Musk valde då ”Vegas octagon”, där Ultimate Fighting Championship arrangerar matcher i Las Vegas.

Läs även: Elon Musk utmanar Putin på strid man mot man

Frågan är hur seriös Elon Musk är om den kommande fajten. I ett inlägg skriver han att ”jag tränar nästan aldrig, förutom att plocka upp mina ungar och kasta upp dem i luften”.

I ett annat inlägg skriver Musk att han har ett knep som kallas ”valrossen”, där han ”bara ligger på min motståndare och gör ingenting”.

Ultimate Fighting Championships president Dana White säger emellertid till TMZ att han varit i kontakt med de båda miljardärerna som ska vara seriösa om att göra upp i ringen.

– Pratade med Mark och Elon igår kväll, båda killarna är absolut helt seriösa om detta, säger White till TMZ.

Enligt White kommer matchen bli ”den största någonsin”.

– Den största matchen någonsin var Floyd (Mayweather) och Conor (McGregor), jag tror det här tripplar det. Det tripplar vad det gjorde, det finns ingen gräns för vad den här saken kan göra, säger White.

White tror att matchen kommer dra in hundratals miljoner dollar, pengar som kommer gå till välgörenhet.

Läs även: Elon Musk utfärdar ”allmän amnesti” på Twitter”

Läs även: Musk: Woke är ett hot mot civilisationen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag