Nej till kåta tanter – nu vill Gambia stoppa sexturismen

Bild: tjabeljan - GambiaKololiBeach043/CC BY 2.0
  • Måndag 22 aug 2022 2022-08-22
E-post

Det västafrikanska landet Gambia har blivit ökänt för sin sexturism, dit äldre kvinnor från länder som Sverige och Storbritannien åker för att ha sex och inleda förhållanden med fattiga unga afrikanska män. Men nu har landet tröttnat på de kåta västerländska tanterna, rapporterar Daily Mail.

– Vi vill ha kvalitets-turister. Turister som kommer för att njuta av landet och kulturen, inte turister som kommer bara för sex, säger Abubacarr Camara, chef för Gambias Turistbyrå.

Läs även: Ann Linde: ”Bara Gambia kvar”

Sex-turismen i Gambia inleddes på 90-talet med billigare resor till den tidigare brittiska kolonin, som fick ett rykte om sig som en plats där unga svarta män hade sex med generösa, äldre västerländska kvinnor.

Vissa ”relationer” arrangerades enligt uppgifter online, så att de unga männen hämtade upp kvinnorna redan på Gambias enda flygplats.

De unga män som levde på att ligga med västerländska kvinnor blev i Gambia så småningom kända som ”bumsters” när de spanar efter kvinnor på Gambias vita stränder.

Men nu vill alltså Gambia rensa upp i sex-träsket, och begär hjälp från de äldre kvinnornas hemländer för att stoppa dem från att utnyttja unga gambianska män.

– The High Commission (Det brittiska samväldesländernas ambassader) har visat visst engagemang. Men det handlar inte bara om engagemang, vi behöver också finansiellt och tekniskt stöd. Samarbetet mellan länderna kunde vara bättre för att få lösningar på plats, säger Lamin Fatty, nationell koordinator på Child Protection Alliance i Gambia.

Läs även: Gambias diktator hotade skära halsen av landets homosexuella i uppmärksammat tal

Läs även: Stenevi (MP): Sexköp ska dömas som våldtäkt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag