Nerikes Allehandas ansvarige utgivare tokrasar mot Peter Springare och Hanif Bali: Hot mot demokratin

  • Lördag 25 aug 2018 2018-08-25
E-post 883

ÖREBRO Nerikes Allehandas ansvariga utgivare Anders Nilsson går till full attack mot Moderaternas Hanif Bali och Örebropartiets Peter Springare efter att Hanif fångats på bild på en skjutbana och Peter Springare poserar på en valaffisch som insinuerar att S och Alliansen är nästintill kriminella.

I en krönika i Nerikes Allehanda går ansvarig utgivare Anders Nilsson till grova angrepp mot moderaternas Hanif Bali och Örebropartiets Peter Springare. Anledningen är att de båda ska förekomma på bilder som Anders Nilsson tolkar som tydliga hot mot demokratin. Detta vill han nu varna allmänheten för.

Hanif Bali har rört upp heta känslor inom det politiska etablissemanget efter att han lagt upp en bild ur ett videoreportage där befinner sig på en skjutbana med ett vapen i händerna.

LÄS ÄVEN: Tidningsutgivarna kräver möte med Ulf Kristersson efter att Hanif Bali poserat med vapen

Örebropartiet har en valaffisch där Peter Springare tar två ”gängmedlemmar” från ”sossealdemokraterna” och ”Allijangsen” i öronen.

LÄS ÄVEN: Här smädar Peter Springare maktpartierna i ny valkampanj

LÄS ÄVEN: Toppsosse i Stockholm rasar mot affischen på Springare: ”Fascism!”

Drar paralleller mellan Hanif Bali (M), mord mot journalister i USA och nazistiska NMR

”Därför är det beklämmande att se hur den moderata riksdagsmannen Hanif Bali på sociala medier poserar med vapen och med en text som kan tolkas som en uppmaning till krig mot DN. Det är inte bara osmakligt och stötande. Det är också ren idioti. Det är bara några veckor sedan som en man klev in på en tidningsredaktion i USA och sköt ihjäl fem journalister. Den här publiceringen sker också bara några dagar före rättegången mot en medlem i nazistiska NMR. Mannen, som är åtalad för förberedelse till mord, har kartlagt två journalister i Sverige, bland annat en chefredaktör inom Mittmedia, samma koncern som NA ingår i. I mannens bostad hittades flera vapen”, skriver Anders Nilsson.

Kritiserar politiker: ”Farliga budskap”

Enligt Anders Nilsson är det farligt och demokratifientligt att kritisera dagens politiker för att de gjort något dåligt eller ont.

”Precis som Springare framställer politiker i våra största partier som gängkriminella. Som något dåligt. Något ont. Det är det som är det farliga i dessa budskap. Om du påstår något tillräckligt många gånger eller visar ett budskap gång på gång så blir det till sist en sanning. Vad händer då med vårt demokratiska samhälle, det fria ordet, fria medier och politikers och journalisters säkerhet?”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag