Novus: Stefan Löfven har högst förtroende av alla partiledare

  • Torsdag 12 okt 2017 2017-10-12
E-post 1939

SVERIGE En ny opinionsmätning från Novus visar att Stefan Löfven är den partiledare som har störst stöd från väljarkåren. Samtidigt tappar Annie Lööf förstaplatsen och samtliga av alla partiledare får minskat förtroende.

SVT tillsammans med Novus publicerar en ny mätning som visar att Stefan Löfven är den partiledare som erhåller störst förtroende hos väljarkåren, det uppger SVT Nyheter.

Regeringen har genomgått en hård sommar och höst, IT-skandalen tvingade bort två ministrar från sina uppdrag och var nära på att bli av med försvarsminister Peter Hultqvist under en misstroendeomröstning.

LÄS ÄVEN: Nyheter Idag avslöjar: Serbisk militär fick full tillgång till Transportstyrelsens IT-nätverk

LÄS ÄVEN: Peter Hultqvist kvar som försvarsminister efter L och C:s kovändning

Detta till trots visar nu en undersökning från Novus att 35 procent har ett ganska eller mycket stort förtroende för Stefan Löfven. Det är en minskning med 2 procentenheter från Novus mätning i juli. Däremot har Annie Lööf tappat 6 procentenheter vilket gör att hon förlorar förstaplatsen till förmån för Löfven.

Nedgången för Annie Lööf är den största bland alla partiledare och är statistiskt säkerhetsställd. Alla partiledare tappar i mätningen med undantag för Ulf Kristersson som nyligen tillträtt som partiledare för Moderaterna. Jonas Sjöstedt och Jan Björklund delar på tredje plats med 23 procent och strax därefter kommer Jimmi Åkesson med 22 procent.

Ebba Busch Thor erhåller 16 procent, Gustav Fridolin 12 procent och Isabella Lövin endast 9 procent.

Resultaten liknar Nyheter Idag/Sentios senaste opinionsmätning som visar att Centerpartiet tappar stöd samtidigt som Vänsterpartiet går fram i opinionen.

LÄS ÄVEN: Centerpartiet förlorare och Vänsterpartiet vinnare i oktobermätningen från Sentio

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag