Nyans tar plats i Landskrona och Botkyrka

Mikail Yüksel. Foto: Pressbild Partiet Nyans
  • Onsdag 21 sep 2022 2022-09-21
E-post 121

Partiet Nyans, som leds av C-avhopparen Mikail Yüksel, tar kommunala mandat i Landskrona och Botkyrka. Det står klart efter Valmyndighetens slutliga resultaträkning. I Malmö saknar partiet 0,07 procent för att ta mandat, och om det resultatet står sig planerar Yüksel att överklaga, rapporterar Expressen.

– Vi har satsat hårt, en av våra partistyrelseledamöter bor i Landskrona och jag själv har varit väldigt aktiv i Botkyrka där jag har ett stort nätverk. Så det är ingen överraskning för oss, egentligen, säger Yüksel till Expressen.

Läs även: Här kan Partiet Nyans få mandat efter valet: ”Mycket talar för en överraskning”

Nyans kommer driva de frågor man gick till val på i de kommuner där partiet kommer in, säger Yüksel.

– Jag kan se att det är samma frågor som vi drivit på riksnivå. Bland annat LVU, koranbränningarna, integrationsfrågan… det är våra valfrågor som fått in oss i de här kommunfullmäktige.

Yüksel har dessutom gott hopp om att komma in i Malmö, där partiet just nu ligger väldigt nära en plats i kommunfullmäktige.

– Där saknar vi 0,07 just nu och det är nio distrikt som är kvar att räkna. Och de räknar om ogiltiga röster också så en chans finns fortfarande. Men kommer vi inte in kommer vi att överklaga i Malmö, säger Yüksel.

Läs även: Nyans överklagar kommunval: ”Inte placerat ut våra valsedlar”

Läs även: Turkisk tv uppmanar turksvenskar att rösta på Nyans

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag